Search
menu
Search

Sitges is de kustplaats met de duurste appartementen van Spanje

Sitges is de kustplaats met de duurste appartementen van Spanje
Beeld: Sitges / Freepik

Sitges is de kustplaats met de duurste appartementen van Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In de Catalaanse mondaine kustplaats Sitges, op zo’n 30 kilometer van Barcelona, vind je de duurste appartementen van heel Spanje. In Valencia liggen dan weer drie gemeenten waar de appartementen het goedkoopst zijn. Of hoe het zicht op zee niet altijd met hetzelfde prijskaartje komt.

Volgens een overzicht van het schattingsbureau Tinsa staan de duurste appartementen van Spanje in het Catalaanse Sitges. Dat geeft het bureau aan na een grondige studie van de prijzen van Spaanse tweede verblijven. 

In Sitges (Barcelona) ligt de prijs op 3.641 euro per vierkante meter. Op de tweede plaats komt de hoofdstad van Ibiza Eivissa (Balearen) met 3.641 euro, dan Castelldefels (Barcelona) met 3.007 euro, Getxo (Baskenland) met 2.918 euro en Calviá (Mallorca) met 2.754 euro.

Aan het andere uiterste liggen drie gemeenten in Valencia, waar de prijzen het laagste zijn. Het allerlaagste zijn ze in de gemeente Oliva (607 euro), gevolgd door Almassora (695 euro) en Borriana (725 euro).

Het overzicht verdeelt de kust van Spanje in 63 zones, verspreid over 23 provincies. Het beschrijft de situatie van de markt voor vakantieverblijven in het hele land, zowel op vlak van vraag, aanbod als de evolutie van de prijzen. Eveneens zijn de prijzen per vierkante meter te vinden voor de hele kust.

Uit de gegevens blijkt ook dat in 2/3e van de 150 kustgemeenten die bestudeerd werden, de gemiddelde prijs gedaald is gedurende het afgelopen jaar.

In zo een 30 gemeenten gaat het zelfs om een daling van twee cijfers. Zo bijvoorbeeld in Sant Lluís, In Menorca (-29%), Sollér, Mallorca (-23,8%), San Bartolomé de Tirajana , Las Palmas (-19,6%), Moaña, Pontevedra (-18%), Piélagos en in Cantabria (-16,9%). 

Voor wie twijfelt over het kopen van een tweede verblijf in Spanje, zijn het op sommige plaatsen dus gunstige tijden. Het hele rapport van Tinsa vind je HIER in het Spaans. 

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?