10x Spaanstalige films en series op Netflix om deze zomer te bekijken

10x Spaanstalige films en series op Netflix om deze zomer te bekijken
Beeld: 123rf

10x Spaanstalige films en series op Netflix om deze zomer te bekijken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In de zomer van 2022 zijn weer flink wat Spaanse en Spaanstalige films, series en documentaires op Netflix geplaatst. Van spiksplinternieuwe originele Netflix series uit Spanje, Argentinië en Mexico tot films en documentaires die 10 of 20 jaar geleden al in Spanje draaiden maar nu ook in Nederland te zien zijn. Stuk voor stuk bijzondere documentaires waardoor je Spanje beter leert kennen. Het Spanje glossy magazine ESPANJE! heeft een selectie van 25 films, series en documentaires gemaakt waarvan wij er hier 10 plaatsen. De rest is HIER op de website van ESPANJE! te zien.

¡LEUK! Neem nu een abonnement op ESPANJE! dat vier keer per jaar een 100 pagina’s tellend glossy magazine uitbrengt. Voor slechts € 26,95 krijg je met € 13 of 30% korting (normaal € 39,75) de huidige editie en de vier komende edities. KLIK HIER en meld je aan om meteen ESPANJE! te lezen (ook leuk als cadeau natuurlijk).

Project Emperor

Agent Juan (Luis Tosar) is werkzaam voor de Spaanse veiligheidsdiensten maar brengt ook verslag uit aan een organisatie die zich met illegale activiteiten bezighoudt. Officieel bestaat Juan’s missie eruit terreuraanslagen te voorkomen, al wordt de agent gedwongen grenzen te overschrijden en misdaden die door personen in machtsposities zijn begaan te verdoezelen. Om toegang te krijgen tot de villa van een echtpaar dat betrokken is bij wapenhandel, benadert hij het Filippijnse dienstmeisje Wendy dat in het huis woont. Hij begint met haar een relatie die steeds complexer wordt. Hoe ver wil Juan gaan om zijn plicht te vervullen? KLIK HIER voor een uitgebreid artikel.

Intimidad

Een politicus heeft een veelbelovende toekomst, maar een uitgelekte sekstape gooit roet in het eten. Deze serie volgt de levens van vier vrouwen die gedwongen worden de dunne lijn te bewandelen tussen wat tot het openbare en het privéleven behoort. Waar liggen de grenzen van onze intimiteit? Wat gebeurt er met ons leven als onze privacy het gesprek van iedereen wordt? Eerste deel van een originele Netflix serie van acht afleveringen van 50 minuten. Met o.a. Itziar Ituño, bekend als inspecteur Raquel Murillo uit la Casa de Papel, en tweevoudige Goya-winnares Emma Suárez. KLIK HIER voor een uitgebreid artikel.

Alma

In ‘Alma’ of ‘The girl in the mirror’ is de hoofdrol weggelegd voor de jonge vrouw Alma gespeeld door actrice Mireia Oriol. Samen met haar klas krijgt ze een busongeluk  waarbij nagenoeg al haar klasgenoten overlijden. Alma weet aan de dood te ontsnappen. Ze kan zich daarna echter niets meer herinneren van haar verleden en het ongeluk. Maar een rustig leven zit er voorlopig nog niet in voor Alma want ze wordt namelijk in de nacht geplaagd door nachtmerries en visioenen. Het doet haar besluiten om samen met vrienden en haar ouders op onderzoek uit te gaan, met alle gevolgen van dien. KLIK HIER voor een uitgebreid artikel.

Centauro

Een motorcoureur wil de schuld inlossen die de moeder van zijn zoon bij een kartel heeft uitstaan. Hij wordt drugskoerier, met gevaar voor zijn carrière en zijn leven. Nieuwe actiefilm van 89 minuten met o.a. Carlos Bardem, de broer van Javier Bardem.

La ira de díos

Een reeks mysterieuze sterfgevallen in Luciana’s familie begint haar en haar zus Valentina in de greep te krijgen. Hoewel Luciana’s baas, een raadselachtige schrijver, er voor haar is, heeft hij misschien ook iets te verbergen. In een race tegen de klok om de waarheid te vinden, bevindt Luciana zich op een kruispunt tussen rede en dood. Argentijnse thriller uit 2022.

La Noche más larga

Gewapende mannen omsingelen een tbs-kliniek en blokkeren alle communicatie. Hun doel: seriemoordenaar Simón Lago gevangennemen. Zes afleveringen. Eén nacht. Spannende Spaanse serie van Netflix. KLIK HIER voor een uitgebreid artikel.

El Reino

Nadat zijn running mate is vermoord, wordt een controversiële televisie-evangelist presidentskandidaat in Argentinië. Maar hij is echter niet zo heilig als hij lijkt. Een Argentijnse serie uit 2021 van 8 afleveringen.

Pipa

De voormalige rechercheur Manuela Pipa Pelari leeft een teruggetrokken leven in een klein Argentijns stadje en wordt plotseling gedwongen om geheimen uit haar verleden onder ogen te zien. Spannende originele Argentijnse Netflix film van 155 minuten.

Entrevías

‘Entrevías’ heeft als hoofdpersoon de acteur José Coronado, die Tirso Abantos in de serie speelt en als opa zijn kleindochter Irene moet beschermen tegen de criminele onderwereld in een wijk in de Spaanse hoofdstad Madrid. Irene wordt plotseling onderdeel van Tirso’s leven maar zij is slachtoffer van drugsdealers die zijn wijk overnemen. De boze oorlogsveteraan neemt daarna het heft in eigen handen en zorgt voor aardig wat Spannende en gewelddadige momenten. KLIK HIER voor een uitgebreid artikel.

Amor de Madre

José Luis (Quim Gutiérrez) gaat op huwelijksreis met zijn moeder nadat hij voor het altaar gedumpt is door zijn bruid. Omdat de dure en luxe reis naar Mauritius al betaald is en ze zelf nooit op huwelijksreis is geweest vindt zijn moeder Mari Carmen (een mooie rol van Carmen Machi) dat ze de kans niet moeten laten schieten. Interessant weetje is dat de film vanwege corona deels op Mauritius is opgenomen en deels op Tenerife. KLIK HIER voor een uitgebreid artikel.

ESPANJE! Reis- en cultuurmagazine is dé Nederlandstalige glossy over Spanje en de Spaanstalige wereld dat vier keer per jaar in Nederland en België verschijnt. ESPANJE! is een hoogwaardig journalistiek magazine met inspirerende reisreportages, mooie interviews, boeiende columns, heerlijke recepten en honderden tips voor liefhebbers van Spanje. Meer informatie lees je op de website espanje.nl

Ga naar de inhoud