skip to Main Content
Op slechts 9,5 miljard dollar na is de Spanjaard Amancio Ortega de rijkste man ter wereld

Op slechts 9,5 miljard dollar na is de Spanjaard Amancio Ortega de rijkste man ter wereld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ortega2aMADRID – Het scheelt niet veel of de oprichter en eigenaar van Inditex, het moederbedrijf van o.a. de Zara winkels, kan zichzelf de rijkste man ter wereld noemen. Hij heeft nog maar 9,5 miljard dollar nodig om Microsoft oprichter Bill Gates van zijn troon te stoten. Wel mag Ortega zich niet alleen de rijkste Spanjaard noemen maar tevens de rijkste Europeaan.

Amancio Ortega zag deze week zijn vermogen weer even groeien toen de positieve cijfers bekend werden gemaakt over de eerste zes maanden van dit jaar. zo was er een flinke groei in internet verkopen van de Zara online winkel en steeg het aandeel Inditex met 6% waardoor Amancio Ortega plotsklaps 3,7 miljard dollar rijker werd.

Toch is het vermogen van de Spanjaard nog niet genoeg om de rijkste man ter wereld Bill Gates te overtreffen. Bill Gates heeft op dit moment een geschat vermogen van maar liefst 80,6 miljard dollar terwijl het geschatte vermogen van Amancio Ortega niet verder komt dan 71,1 miljard dollar. Omgerekend in euro’s hebben we het dan over respectievelijk 71,4 miljard euro en 63 miljard euro.

Amancio Ortega is de laatste jaren alleen maar rijker geworden en elk jaar steeg de Spaanse zakenman een plaatsje op de Bloomberg Billionaires Index lijst. In 2012 stond Ortega nog op de zevende plaats maar dit jaar passeerde hij al de rijke Amerikaan Warren Buffett en scheelt het niet veel meer of hij zal de lijst gaan aanvoeren.

De 79 jarige Ortega begon zijn mode-imperium in 1963 met de productie van vrouwenbadjassen en andere kleding in de Spaanse regio Galicië. In 1975 werd de eerste Zara-winkel geopend. Tien jaar later ontstond Inditex, dat in 2001 naar de beurs ging. Overigens is de op een na rijkste persoon van Spanje de 47 jarige dochter van Ortega. Sandra Ortega-Mera, die een belang in Inditex erfde toen haar moeder overleed in augustus 2013, heeft 7,2 miljard dollar – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken