skip to Main Content
Syrische getackelde vluchteling krijgt woning en baan in Madrid

Syrische getackelde vluchteling krijgt woning en baan in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

osama1aMADRID – Osama Abdul Mohson, beter bekend als de Syrische vluchteling die vorige week werd getackeld door een Hongaarse cameravrouw, heeft een baan en woning gevonden in Spanje. De vader zal samen met zijn twee zoons gaan wonen in Getafe, een voorstad van Madrid, waar hij tevens een baan zal krijgen bij een voetbaltrainersschool.

Voor de vluchteling Osama Abdul Mohson is de ellende even voorbij. Uit handen van Miguel Galan, directeur van de opleiding voor voetbaltrainers Cebafe, kreeg hij de sleutel van zijn nieuwe woning, een appartement in Getafe. De directeur had uiteraard de beelden gezien en vernam daarnaast dat Osama trainer was geweest van een eerste divisieclub in Syrië waarna hij besloot de Syriër te hulp te schieten en zo zijn steentje bij te dragen in de vluchtencrisis.

De Syriër werd even wereldberoemd toen hij bij een poging te vluchten voor de politie werd getackeld door een Hongaarse cameravrouw. Waarom die vrouw dat deed is niet helemaal bekend maar wel dat zij inmiddels is ontslagen. Osama viel na de tackle op zijn zeven jarig zoontje die hij in zijn armen had. Niet veel later wist de Syriër Duitsland te bereiken waar hij werd herenigd met zijn 18 jarige zoon die al eerder via de zee naar Italië was gevlucht – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken