skip to Main Content
85 baby schildpadden geboren op strand Cambrils
La Vanguardia

85 baby schildpadden geboren op strand Cambrils

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

85 baby schildpadden geboren op strand Cambrils

La Vanguardia

TARRAGONA – Afgelopen zondag vond een wandelaarster op het strand van Vilafortuny in de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada een nest met daarin diverse baby zeeschildpadden. De schildpadden waren reeds op weg naar de zee. Om deze dieren te beschermen werden er specialisten bijgehaald die een deel van het strand afzetten en uiteindelijk 85 uitgekomen schildpad-eitjes hebben geteld.

Het opvallende is dat deze schildpad-eitjes waarschijnlijk een groot deel van de zomer onder het zand hebben gelegen in hun nest. Dat is door niemand op het drukke Vilafortuny strand opgemerkt. Het gaat om baby exemplaren van de onechte karetschildpad (Caretta caretta) ofwel tortuga boba in het Spaans. Het is een beschermde schildpadsoort die op het punt van uitsterven staat.

Specialisten van de Agentes Rurales hebben uiteindelijk in het nest 112 eitjes geteld waarvan er 85 schildpadden het hoogstwaarschijnlijk overleefd hebben. Slechts 12 van deze schildpadden werden door de wandelaarster en specialisten gezien toen deze op weg waren naar de zee.

De vondst van de schildpadden op het Vilafortuny strand in Cambrils is alweer de tweede in Catalonië dit jaar. Afgelopen juni werden er op het strand Sant Simó de Mataró (Maresme, Barcelona) ook al 58 schildpadden gevonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
    1. Hahaha Rob goeie, al zul je ook wel weer reacties krijgen van mensen zonder enige vorm van humor.
      Zouden ze er nog snel een geel lintje op hebben geplakt voor de beestjes de vrijheid opzochten?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken