skip to Main Content
Champions League begint weer deze week met vier Spaanse teams
Archieffoto

Champions League begint weer deze week met vier Spaanse teams

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Champions League begint weer deze week met vier Spaanse teams

Archieffoto

VOETBAL – De Champions League 2018/2019 gaat deze dinsdag van start. Nieuw dit jaar zijn de tijden van de wedstrijden en het feit dat er geen gratis wedstrijden meer te zien zijn op de televisie in Spanje. De rechten van de Champions en Europa League zijn in handen van Movistar.

Het nieuwe Champions League (CL) seizoen begint op dinsdag 18 september om 18.55 uur. Dat is dan ook meteen anders dan de afgelopen jaren want er zijn vanaf nu twee aanvangstijden, om 18.55 uur en om 21.00 uur. Deze nieuwe tijden vervangen de oude aanvangstijden die altijd om 20.45 uur waren.

Nieuw dit jaar in Spanje is ook dat de uitzendrechten voor de Champions en Europa League gekocht zijn door Movistar die deze alleen tegen betaling zal uitzenden via Movistar+.

Afgelopen jaren was er op de dinsdag altijd een (open uitgezonden) wedstrijd te zien op Antena3 of TVE maar dat is nu voorbij. Wil je dit jaar in Spanje dus de CL en EL bekijken dan zul je een contract moeten hebben met Movistar+ of Orange of in een bar de wedstrijd gaan bekijken.

Teams

Dit seizoen zullen er vier Spaanse teams meedoen. Real Madrid is uiteraard van de partij en zal de in 2017/2018 behaalde titel gaan verdedigen. Naast de Koninklijke doet uiteraard ook FC Barcelona mee in de Europese competitie. Daarnaast is ook Atlético Madrid weer van de partij en mag Valencia als vierde Spaanse team meedoen.

Wedstrijden

De allereerste CL wedstrijd die gespeeld zal worden is die tussen FC Barcelona en PSV Eindhoven op dinsdag om 18.55 uur. Op dinsdag wordt ook om 21.00 uur de wedstrijd Monaco tegen Atlético Madrid gespeeld.

Op woensdag zal Real Madrid om 21.00 uur tegenover Roma staan terwijl Valencia ook om 21.00 uur met Juventus te maken krijgt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Moeten ze de naam van dit toernooi niet eens veranderen?
  Vroeger had je de Europa Cup I en daarin speelden echt alleen de kampioenen tegen elkaar en gelijk in de knock out fase.
  Nu doen er uit een aantal landen 4 clubs mee, maar slechts 1 daarvan is kampioen van het land geworden, en toevallig heeft Spanje dan nu 1 kampioen van het land en 1 titel verdediger van de CL. Maar die andere 2 zijn niets geworden en toch noemt men het nog de Champions League??
  Ja ik weet het, het draait niet om logica of het voetbal maar puur om het geld, maar toch, ze zouden het gewoon anders moeten noemen heh…..

   1. Het zou me ergens niet eens verbazen Jopke.
    De tijden zijn nu al aangepast, dus vanavond zit het Nou Camp wellicht maar halfvol, alles en alleen voor de TV gelden.

     1. Qua voetbal wel als je het mij vraagt Antoon.
      En zo zijn er vast wel meer dingen inderdaad.
      Maar hoe ver kan men nog gaan met al die veranderingen in het voetbal, waarbij het alleen nog maar om geld en macht draait? Tot wanneer pikken de mensen het nog?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by