skip to Main Content
Paniek en gewonden in de metro in Madrid na het ontploffen van een tablet
Archieffoto

Paniek en gewonden in de metro in Madrid na het ontploffen van een tablet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Paniek metro Madrid na het ontploffen van een tablet

Archieffoto

MADRID – In de metro in de Spaanse hoofdstad Madrid zijn zes personen lichtgewond geraakt toen een tablet van een passagier tot ontploffing kwam. De ontploffing en de daarbij horende rookontwikkeling zorgde voor veel paniek waarbij alle aanwezige passagiers in paniek weg probeerden te komen. De hulpdiensten hebben de gewonden personen ter plaatse kunnen helpen en hebben medische assistentie gegeven aan andere personen die vanwege paniekaanvallen hulp zochten.

De kranten schrijven over verschillende apparaten die tot ontploffing kwamen waarbij de een schrijft over een smartphone, de ander over een tablet en een andere krant schrijft over een computer/laptop. Uiteindelijk bleek het om een tablet te gaan die een vrouwelijke passagier in haar handtas had zitten en die tot ontploffing kwam waarna de tas in brand vloog en er veel rookontwikkleing ontstond.

Vanwege deze rook moesten de medische hulpdiensten zes lichtgewonden helpen omdat zij rook hadden binnengekregen. De ontploffing vond plaats op lijn L9 om 9.15 uur tussen de metrostations Sainz de Baranda en Avenida de América. Gedurende 15 minuten heeft de metro op dat traject niet gereden waarna de metro weer functioneerde.

De ontploffing, rookontwikkeling en brand van de tas zorgde voor veel paniek in de metro en de aanwezige passagiers begonnen met zijn allen weg te rennen en te vluchten denkende aan wellicht een terroristische actie of een aanslag. Er waren dan ook veel mensen die last hadden van paniekaanvallen. Er was kritiek van de aanwezige personen dat er niets werd omgeroepen om de gemoederen te sussen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. De zenuwen staan gespannen dus hoeft er maar iets onverwachts in je naaste omgeving te gebeuren of je slaat op tilt. Met dank aan de verrijking van de multiculturele samenleving.

      1. Tja en als beloning stuurt zo´n extreem linkse dame van Groen Links ze naar de strafbank….Groen Links, is dat niet de partij waar ook de Communistische Partij in Nederland is in op gegaan??? Dat waren ook fijne kameraden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken