Ryanair begint met 9,99 euro aanbiedingen terwijl personeel staakt

Ryanair begint met 9,99 euro aanbiedingen terwijl personeel staakt
Beeld: Ryanair

MADRID – Terwijl het cabinepersoneel en piloten in o.a. Spanje bezig is met stakingsdagen is de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij begonnen met een kortingsactie. Volgens Ryanair zijn er één miljoen stoelen in de aanbieding gegaan waaronder ook vluchten tussen Spaanse, Nederlandse en Belgische vliegvelden.

Het gaat om vliegtuigtickets die tot en met zondag 22 september gekocht kunnen worden voor vluchten tussen oktober dit jaar en mei 2020 (diverse van onderstaande vliegvelden zijn in de wintermaanden gesloten). Deze massale kortingsactie komt op het moment dat de piloten en het cabinepersoneel in Spanje aan het staken is.  

Het Spaanse Ryanair personeel heeft reeds gestaakt op 1, 2, 6, 8, 13 en 15 september en zal ook op 19, 20, 22, 27 en 29 september het werk gaan neerleggen uit protest over de sluiting van de basissen op Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en bij Gerona. Bij de meest recente stakingsdagen werden er geen vluchten geannuleerd door Ryanair dankzij, zoals de luchtvaartmaatschappij dat noemt, de medewerking van het personeel dat niet meedoet met de stakingen en personeel uit andere landen.

Kortingen

Zoals altijd wanneer Ryanair een massale kortingsactie start zijn er tickets te verkrijgen vanaf 9,99 euro maar die zijn zeldzaam en het is moeilijk om deze te bemachtigen. Daarom gaat het in ons overzicht om de prijzen die vermeld staan op deze pagina (Nederlands) of deze pagina (Vlaams) van de website van Ryanair maar dat wil dus niet zeggen dat deze vluchten ook daadwerkelijk tegen deze prijzen te boeken zijn. Het gaat immers om ‘vanaf’ prijzen.

Eindhoven

Vanaf het vliegveld Eindhoven kan men voor 9,99 euro vliegen naar Barcelona-Gerona en Palma de Mallorca. Vanaf 12,99 euro naar Madrid en Sevilla en vanaf 14,99 euro naar Alicante, Barcelona-Reus en Málaga. Vanaf 18,99 euro zijn er vluchten naar Ibiza en vanaf 36,73 euro naar Gran Canaria en Tenerife Zuid.

Maastricht

Vanaf het vliegveld Maastricht zijn er aanbiedingen naar Barcelona-Gerona vanaf 13,99 euro en naar Alicante vanaf 17,99 euro.

Brussel Charleroi

Vanaf vliegveld Brussel Charleroi zijn er aanbiedingen vanaf 9,99 euro naar Barcelona-Reus, Madrid en Zaragoza en vanaf 12,99 euro naar Almería, Ibiza en Valencia. Vanaf 13,99 euro kan men vliegen naar Barcelona-El Prat en Barcelona-Gerona of naar Palma de Mallorca. Vanaf 14,99 euro zijn er aanbiedingen naar Málaga en Sevilla en vanaf 18,99 euro naar Alicante. Vanaf 19,99 euro is het mogelijk naar Gran Canaria te vliegen, vanaf 23,99 euro naar Lanzarote, 28,99 euro naar Fuerteventura en 28,99 euro naar Tenerife-Zuid.

Brussel Zaventum

Vanaf Brussel Zaventem is het al mogelijk vanaf 9,99 euro te vliegen naar Barcelona-Gerona of Madrid en vanaf 12,99 euro naar Palma de Mallorca of voor 1 euro meer naar Barcelona-El Prat. Vanaf 14,99 euro kan men vliegen naar Alicante en Málaga en vanaf 18,99 euro naar Valencia.

Vanuit Spanje

Uiteraard zijn er ook aanbiedingen voor vluchten vanaf Spaanse vliegvelden richting o.a. Nederland en België. Kijk HIER voor die aanbiedingen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

15
Reageer op dit artikel

9 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Anoniem

Met een taxi naar de luchthaven rijden betaald men 50 EUR voor 23 km , zulke tarieven zijn onrealistisch en respectloos voor het personeel .De Europese commissie moet ingrijpen bij zulke praktijken . Reis met onze Belgische maatschappij BRUSSELS AIRLINES ,

Nicolas

Beste iedereen, Natuurlijk zijn fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden belangrijk. Niet onbelangrijk voor zowel de maatschappij als het personeel. Vroeg of laat heeft de markt beconcurreren altijd zijn prijs; af en toe positief en ook vaak negatief op het eind (zie hiervoor de maatschappijen die succesvol zijn en ook diegene die helaas van de markt verdwenen zijn). Het is maar wat je wilt, waar je in gelooft of waar je vertrouwen in stelt (zowel passagiers als ook personeel). Op dit moment wordt trouwens ook bij KLM gestaakt en daarna is er wel weer een ander aan de beurt. Wij hebben zelf nooit problemen… Lees verder »

Joske Vermeulen

We vliegen al jaren met Ryanair op en af naar Spanje(eerder ook andere bestemmingen) en nog nooit hebben we het minste probleem gekend die eigen was aan hun interne organisatie. Het zou interessant zijn om eens enkele getuigenissen van betrokken Ryanair personeel (anoniem uiteraard) te lezen op Spanje Vandaag. Feiten zijn nu eenmaal betrouwbaarder dan veronderstellingen.

Ger

Volgens mij waren ze al eerder met deze prijzen bezig, heb in Juli een vlucht geboekt voor het einde deze maand voor € 14,99,

DL Patijn van Zeventer

Had ik dat maar eerder geweten, ik wil volgende week naar malaga, goedkoopste is 344 € v/a Rotterdam pfff

Wil

Schande dat Ryanair zo met zijn personeel omgaat
Hoe aanlokkelijk ook, NIET boeken bij deze uitbuiter ; bij slechte jaarcijfers komen ze wel tot inzicht om anders met hun personeel om te gaan

patrick

Wil, je doet maar wat je niet laten kunt, maar jouw “wil” opdringen aan anderen is er toch wel over. Ik vlieg de laatste 5 jaar met Ryanair naar Spanje en ben zeer tevreden over hun service en gunstige prijzen. Verder heb ik op nog geen enkele vlucht het personeel weten uitbarsten in tranen oid. Dus ga ik er dan toch wel van uit dat het personeel redelijk tevreden is dat ze daar kunnen werken. Verder veronderstel ik ook dat ze wisten aan welke voorwaarden ze daar gingen werken.

Anton

Iedereen die voor prijs wil vliegen waarvoor je niet eens een taxi kan bestellen, weet dat dit niet kan. Ryan air haalt dit ondermeer weg bij de beloningen voor het personeel. Dit doen zij al jaren, dus als je daar gaat werken ga je hiermee akkoord, lijkt het mij. Ik vloog ook met Ryan air maar betaalde,met alles erop en eraan, een marktconforme prijs. Ik vertrek of kom niet aan op een onmenselijke tijd, dus betaal je altijd meer. Nu boeken bij Ryan air is vragen om problemen, niet huillie doen als je vlucht geannuleerd wordt voor 9,99 euro.

gerritvanderboon@yahoo.es

Lekker blijven doorvliegen met Ryanair Patrick!
Overal is onrust/ontevredenheid onder het personeel over het beleid van deze club, maar voor jou gelden waarschijnlijk alleen de lage vliegtarieven

Patrick

Beste Gerrit, dat zal ik zeker doen. Niets belet jou trouwens meer te betalen voor dezelfde vlucht met een andere maatschappij. Wat ik wel niet begrijp is de onrust en ontevredenheid waarvan jij spreekt. Als dat zo was waarom blijven ze er dan werken? Bij sociale conflicten zijn het meestal een kleine groep herrieschoppers en malcontenten die de boel in gang steken. Ryanair is trouwens niet de enige maatschappij waar er regelmatig stakingen zijn (cfr. https://www.ad.nl/binnenland/nieuwe-staking-klm-bij-twee-eerdere-acties-vielen-veel-vluchten-uit~a0a76afc/) Dus inderdaad ik blijf lekker doorvliegen met Ryanair…

Esther

wij vliegen zondag met Rayanair van Brussel naar Barcelona..hoop niet dat we daarkomen en er gestaakt word.?

manuela

Grappig er staat op de site tot mei maar de agenda loopt niet verder dan eind maart (en wou iets in april boeken maar dat gaat dus niet) dus een beetje misleidend. Ik heb alle vliegvelden gekeken en allemaal maar tot eind maart.

Eric

Het mes snijdt aan twee kanten: ik wil niet meewerken / ondersteunend zijn aan het slechte personeelsbeleid van Ryanair maar ook niet het risico lopen uiteindelijk geen gebruik te kunnen maken van mijn geboekte vlucht bij deze volstrekt onbetrouwbare maatschappij.

Afgekeurd dus.

Anoniem

Ideaal om weer wat verlengde weekendjes te boeken!

gerritvanderboon@yahoo.es

Schande, totaal geen respect voor het personeel wat voor hun werkt.
Voor een tientje naar Spanje, klinkt heel fijn…maar dat zijn behoorlijk arbeidsvoorwaarden voor het personeel ook.
Aan die wantoestanden wil ik niet mee werken.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.