Bewoners van bejaardencentra en mensen met andere pathologieën krijgen een derde corona-prik in Spanje

Bewoners van bejaardencentra en mensen met andere pathologieën krijgen een derde corona-prik in Spanje
Beeld: Europa Press

Bewoners van bejaardencentra en mensen met andere pathologieën krijgen een derde corona-prik in Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Ministerie van Volksgezondheid is in Spanje met de gezondheidsafdelingen van de regionale overheden overeengekomen dat de bewoners van bejaardencentra en verzorgingstehuizen zo snel mogelijk een derde corona-prik kunnen krijgen. In principe wilde men dit pas vanaf 4 oktober doen zodat de derde vaccinatieprik samenvalt met de griepprik-campagne maar dat wordt dus nu vervroegd.

Naast de bewoners van bejaardencentra en verzorgingstehuizen kunnen ook patiënten die een hemodialyse of peritoneale dialyse ondergaan, 40-jarigen met het syndroom van Down, patiënten met een oncohematologische aandoening, personen met orgaankanker die chemotherapie ondergaan of longkanker hebben en chemotherapie of een immunotherapie ondergaan een derde corona-prik krijgen. Het gaat daarbij om personen met een lage immuniteit.

Bij de wekelijkse bijeenkomst op 7 september was al overeengekomen dat mensen met hematopoëtische stamceltransplantaties en patiënten met solide orgaantransplantaties of op de wachtlijst staan een derde corona-prik krijgen.

De personen die in de bovenvermelde groepen passen werden allemaal in de eerste helft van 2021, samen met de groep 70- tot 79-jarigen, gevaccineerd met de vaccins Pfizer of Moderna en zullen een derde corona-prik krijgen van dezelfde fabrikant.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.