Corona-maatregelen in Andalusië verder versoepeld

Corona-maatregelen in Andalusië verder versoepelt
Beeld: 123rf (aangepast)

Corona-maatregelen in Andalusië verder versoepeld

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale overheid van de autonome regio Andalusië heeft de regionale corona-maatregelen op veel vlakken versoepeld. Met name in de horeca en cultuur zijn er meer versoepelingen die sinds donderdag 16 september van kracht zijn. Verder heeft heel Andalusië, dus alle provincies, niveau 1 (groen) gekregen van de vier niveaus die mogelijk zijn.

Er wordt ook wel gesproken van het ‘nieuwe normaal’ in Andalusië met versoepelingen van de regionale corona-maatregelen. De mondkapjesplicht in gesloten ruimtes en als er minder dan 1,5 meter afstand is in buitenruimtes en dus ook de anderhalvemeter verplichting blijven bestaan in Andalusië en de rest van Spanje.

Maar er zijn meer versoepelingen in de horeca zoals dat deze open mag blijven tot 2 uur maar na 1 uur mogen er geen nieuwe klanten meer komen. Binnen mag 75 procent en buiten 100 procent van de capaciteit aanwezig zijn maar binnen met maximaal 8 en buiten met maximaal 10 personen aan tafels. Het is vanaf nu ook toegestaan om iets te drinken aan de bar, zowel binnen als buiten maar met 1,5 meter afstand.

Het nachtleven mag ook weer open met binnen en buiten maximaal 8 personen aan tafels met een capaciteit van 75 procent binnen en 100 procent buiten. Optredens mogen zowel binnen als buiten plaatsvinden. De bar mag binnen en buiten open terwijl dansen alleen met mondkapje mogelijk is in buitenruimtes.

In de cultuursector zijn de meeste grote versoepelingen te vinden zoals dat bioscopen, theaters en circussen tot 100 procent bezet mogen zijn maar altijd met de grootst mogelijke interpersoonlijke afstand mogelijk. Bij het stierenvechten geldt een capaciteit van 75 procent met groepen van maximaal 6 personen en interpersoonlijke afstand.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.