skip to Main Content
Enorme drukte en chaos bij opening nieuwe Primark winkel in centrum Madrid

Enorme drukte en chaos bij opening nieuwe Primark winkel in centrum Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

primark1aMADRID – De opening van de nieuwe grote Primark kledingzaak aan de Gran Vía in hartje centrum Madrid heeft afgelopen donderdag voor heel wat chaos gezorgd. Het Ierse low cost kledingmerk Primark opende donderdag de grootste winkel tot nu toe in Spanje waar maar liefst 573 mensen zullen gaan werken. Primark is in Spanje bezig met een ware prijzenoorlog wat betreft kleding en de Spanjaarden schijnen er helemaal gek van te zijn.

Vanwege de enorme aanwezigheid van klanten die als eersten de nieuwe winkel wilden betreden was het een enorme drukte en stonden er duizenden mensen te wachten, niet alleen op de stoep maar ook op straat. Hierdoor moest de politie op een gegeven moment zelfs een stuk straat van de drukke Gran Vía afsluiten.

De nieuwe Primark winkel heeft op een oppervlakte van maar liefst 12.400 vierkante meter en verdeeld over vijf verdiepingen genoeg plaats om hun low cost kleding aan te bieden aan de gretige Spaanse koopjesjagers. Er zullen 573 mensen gaan werken die niet alleen in de winkel zelf zullen gaan rondlopen of in het magazijn moeten helpen maar ze moeten ook de 131 kassa’s bedienen en alles netjes proberen te houden bij de 91 pashokjes.

Het Ierse Primark heeft op dit moment alweer 41 winkels in Spanje die verdeeld over het land te vinden zijn, van het Baskenland naar Barcelona of Zaragoza en weer terug naar Madrid, Málaga en nabij Gibraltar. Wereldwijd heeft Primark meer dan 250 winkels waarbij een groot deel te vinden is in het land van herkomst Ierland en Groot Brittannië. Ook in Nederland zijn er 10 vestigingen te vinden terwijl er in België 4 Primark winkels liggen – (Remco Stoffer)

primark2a

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken