skip to Main Content
Spaanse belastingdienst verkoopt twee Ferrari’s van ex-koning Juan Carlos

Spaanse belastingdienst verkoopt twee Ferrari’s van ex-koning Juan Carlos

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ferrari3aMADRID- De Spaanse belastingdienst heeft van de ex-koning van Spanje Juan Carlos de opdracht gekregen om twee aan hem geschonken Ferrari’s te gaan veilen om daarna te verkopen. De Ferrari’s werden hem geschonken door de Verenigde Emiraten in 2011. De beginprijs staat op ongeveer 350.000 euro per auto.

Het is niet gebruikelijk dat de Spaanse belastingdienst auto’s gaat veilen en al helemaal niet auto’s die van het Koningshuis zijn geweest of nog steeds zijn. In dit geval vindt op 6 november de veiling plaats van twee Ferrari’s die de sjeik Mohamed bin Rashid al Maktoum hem geschonken heeft in 2011.

Het gaat om een zilvergrijs gekleurde Ferrari met een beginprijs van 345.000 en een zwarte Ferrari die vanaf 350.000 euro wordt geveild. Toen Juan Carlos in 2014 geen koning meer was en zijn zoon Felipe het roer overnam werden de Ferrari’s automatisch eigendom van de Spaanse staat en dus gaat de belastingdienst zich ermee bemoeien. Daarnaast is het zo dat er een nieuwe regel is afgesproken waarbij geregeld is dat leden van het koningshuis geen economisch hoge geschenken meer mogen aannemen of hebben.

Geïnteresseerden kunnen tussen 19 en 23 oktober terecht in het Parque Móvil del Estado in Madrid om de Ferrari’s te onderzoeken waarna men voor 30 oktober een bot moet doen zodat men op 6 november kan beginnen met de veiling van de voertuigen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken