skip to Main Content
Rookworsten en tompoezen in de toekomst ook bij de Hema’s in Spanje

Rookworsten en tompoezen in de toekomst ook bij de Hema’s in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rookworstMADRID – Als het aan de Hema ligt komen in de nabije toekomst er ook rookworsten en tompoezen in de winkels in Spanje te liggen. Nu Hema plannen heeft om nog verder uit te breiden in Spanje ziet het ernaar uit dat de best verkopende producten in de Nederlandse Hema’s ook in Spanje te vinden zijn. Het probleem tot nu toe is niet de wellicht andere smaak van de Spanjaarden maar meer de logistiek van gekoelde producten.

Volgens de baas van de Hema wil de winkelketen nog flink gaan uitbreiden, niet alleen in Spanje maar ook in andere landen. Over tien jaar wil de Hema dat het merendeel van de omzet niet uit Nederlandse winkels komt maar uit de buitenlandse vestigingen. Daarvoor moet de Hema dus wel flink gaan investeren en dat is lastig als er al jaren geen winst wordt gemaakt. Vreemd genoeg steeg de omzet echter weer wel dus er is volgens de baas van de Hema genoeg speling om te investeren.

Spanje

In Spanje heeft de Hema nu vier winkels, drie in Madrid en een in Barcelona waar tevens het kantoor van de Nederlandse keten zit. Vanuit een zijstraat van de Ramblas in de Catalaanse hoofdstad worden de plannen gemaakt voor verdere expansie in Spanje. De Hema wil over enkele jaren tientallen winkels hebben in verschillende steden van het land waarbij de aandacht niet zo zeer gericht is op de Nederlanders die in Spanje wonen maar meer op de Spanjaarden om hen kennis te laten maken met de typische Hema producten, iets wat overigens op dit moment met succes gebeurd. Daar moeten dus in de toekomst ook de rookworsten, tompoezen en andere producten uit de taartenafdeling bij gaan komen.

Oorsprong

De Hema, wat eigenlijk Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam betekend, is een warenhuis met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Duistland en Luxemburg. De H.E.M.A werd opgericht in 1926 als stuntwinkel en als tegenpool van de Bijenkorf waar in die jaren alleen de rijkeren hun spullen kochten. In 2007 werd de Hema verkocht door de Maxeda holding aan het Britse Lion Capital voor ruim 1,1 miljard euro – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken