skip to Main Content
Overvallende Darth Vader in Mijas gearresteerd

Overvallende Darth Vader in Mijas gearresteerd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De politie heeft na twee maanden eindelijk de verantwoordelijke kunnen arresteren van de overval op een hotel in Mijas Pueblo in de maand augustus. De overvaller had op het moment van de overval een masker op van Darth Vader, de slechterik uit de Star Wars films. Uiteindelijk blijkt het om een 41-jarige Britse inwoner van de gemeente Mijas te zijn.

De Darth Vader overvaller is door de rechter meteen gevangen gezet in afwachting van een strafzaak. In augustus wist de Britse inwoner van Mijas met een masker van de slechterik uit de Star Wars film zonder lichtzwaard maar met een afgezaagd geweer een hotel te overvallen en er vandoor te gaan met 1.500 euro contant geld. Na de overval kon de politie niet achterhalen wie de overvaller was en duurde het tot oktober voordat de agenten eindelijk de verantwoordelijke konden aanhouden.

De politie kwam er tijdens het onderzoek achter dat de man slechts uren voor de overval in het hotel ook al verkleed als een agent van Interpol een andere roofoverval in een woning wilde plegen maar daar niet in slaagde. Na urenlang foto’s en videobeelden te bestuderen konden de onderzoekers uiteindelijk achterhalen om wie het waarschijnlijk zou gaan.

Uiteindelijk bleek het om een oude bekende te zijn van de Guardia Civil aangezien de 41-jarige Britse inwoner van Mijas al vaker kleine overvallen hadden gepleegd en aan diefstal had gedaan. Het was nu echter de eerste keer dat hij met een geladen vuurwapen op jacht ging naar geld. In de woning van de verdachte werd het wapen gevonden en trof men ook het Darth Vader masker en de Interpol jas aan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. In plaats van het Darth Vader masker had hij beter de cape van de Onzichtbare Man gebruikt!??

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken