Search
menu
Search

Lichaam van 5-jarige jongen 8 dagen na noodweer Mallorca gevonden

Oeps ... foto ontbreekt!

Lichaam van 5-jarige jongen 8 dagen na noodweer Mallorca gevonden

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Acht dagen nadat het eiland Mallorca, om concreet te zijn de gemeente Sant Llorenç des Cardassar, getroffen werd door het ergste noodweer sinds tientallen jaren, heeft men het levenloze lichaam gevonden van de 5-jarige Arthur, de enige inwoner die nog vermist werd. Arthur is daarmee officieel het 13e dodelijke slachtoffer geworden na het verschrikkelijke noodweer op Mallorca.

Het verhaal van de dood van Arthur Robinson is verschrikkelijk aangezien zijn moeder er wel in slaagde om haar dochter op tijd uit de auto te halen die volliep met water terwijl zijzelf en haar zoon Arthur om het leven kwamen in de kolkende watermassa.

Met de vondst van het lichaam kan er een zwarte pagina in het geschiedenisboek van Mallorca worden omgeslagen en kunnen de ongeveer 300 reddingswerkers, politieagenten, militairen en vrijwilligers eindelijk rusten na een 8-daagse zoektocht naar de enige persoon die nog vermist werd na het noodweer op dinsdag 9 oktober.

Het lichaam van de 5-jarige Arthur werd door een particulier die aan het puinruimen was gevonden in een plas water nabij de rotonde op de weg uit Sant Llorenç richting Son Carrió waar moeder Joana van de 5-jarige er wel in slaagde om haar dochter Ursula te redden maar zelf samen met haar zoon Arthur verdronk.

Dochter Ursula werd uiteindelijk gered door de Duitse wielrenner Daniel Thielk die gedurende drie uur samen met het meisje in een kleine houten hut beschutting zocht tegen de enorme regenval. De 40-jarige moeder Joana werd de dag na het noodweer aangetroffen in haar auto maar het enige teken van zoon Arthur was een gevonden rugzak.

Uiteindelijk is Arthur officieel het 13e dodelijke slachtoffer geworden van het ergste noodweer sinds jaren op Mallorca. Naast de Spaanse doden overleden er ook twee Schotse toeristen, een Duits echtpaar, een Duitse journalist en de 80-jarige Nederlandse Tine Noig.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?