Lichaam van 5-jarige jongen 8 dagen na noodweer Mallorca gevonden

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – Acht dagen nadat het eiland Mallorca, om concreet te zijn de gemeente Sant Llorenç des Cardassar, getroffen werd door het ergste noodweer sinds tientallen jaren, heeft men het levenloze lichaam gevonden van de 5-jarige Arthur, de enige inwoner die nog vermist werd. Arthur is daarmee officieel het 13e dodelijke slachtoffer geworden na het verschrikkelijke noodweer op Mallorca.

Het verhaal van de dood van Arthur Robinson is verschrikkelijk aangezien zijn moeder er wel in slaagde om haar dochter op tijd uit de auto te halen die volliep met water terwijl zijzelf en haar zoon Arthur om het leven kwamen in de kolkende watermassa.

Met de vondst van het lichaam kan er een zwarte pagina in het geschiedenisboek van Mallorca worden omgeslagen en kunnen de ongeveer 300 reddingswerkers, politieagenten, militairen en vrijwilligers eindelijk rusten na een 8-daagse zoektocht naar de enige persoon die nog vermist werd na het noodweer op dinsdag 9 oktober.

Het lichaam van de 5-jarige Arthur werd door een particulier die aan het puinruimen was gevonden in een plas water nabij de rotonde op de weg uit Sant Llorenç richting Son Carrió waar moeder Joana van de 5-jarige er wel in slaagde om haar dochter Ursula te redden maar zelf samen met haar zoon Arthur verdronk.

Dochter Ursula werd uiteindelijk gered door de Duitse wielrenner Daniel Thielk die gedurende drie uur samen met het meisje in een kleine houten hut beschutting zocht tegen de enorme regenval. De 40-jarige moeder Joana werd de dag na het noodweer aangetroffen in haar auto maar het enige teken van zoon Arthur was een gevonden rugzak.

Uiteindelijk is Arthur officieel het 13e dodelijke slachtoffer geworden van het ergste noodweer sinds jaren op Mallorca. Naast de Spaanse doden overleden er ook twee Schotse toeristen, een Duits echtpaar, een Duitse journalist en de 80-jarige Nederlandse Tine Noig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Meer recente artikelen:

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.