Lichaam van 5-jarige jongen 8 dagen na noodweer Mallorca gevonden

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Acht dagen nadat het eiland Mallorca, om concreet te zijn de gemeente Sant Llorenç des Cardassar, getroffen werd door het ergste noodweer sinds tientallen jaren, heeft men het levenloze lichaam gevonden van de 5-jarige Arthur, de enige inwoner die nog vermist werd. Arthur is daarmee officieel het 13e dodelijke slachtoffer geworden na het verschrikkelijke noodweer op Mallorca.

Het verhaal van de dood van Arthur Robinson is verschrikkelijk aangezien zijn moeder er wel in slaagde om haar dochter op tijd uit de auto te halen die volliep met water terwijl zijzelf en haar zoon Arthur om het leven kwamen in de kolkende watermassa.

Met de vondst van het lichaam kan er een zwarte pagina in het geschiedenisboek van Mallorca worden omgeslagen en kunnen de ongeveer 300 reddingswerkers, politieagenten, militairen en vrijwilligers eindelijk rusten na een 8-daagse zoektocht naar de enige persoon die nog vermist werd na het noodweer op dinsdag 9 oktober.

Het lichaam van de 5-jarige Arthur werd door een particulier die aan het puinruimen was gevonden in een plas water nabij de rotonde op de weg uit Sant Llorenç richting Son Carrió waar moeder Joana van de 5-jarige er wel in slaagde om haar dochter Ursula te redden maar zelf samen met haar zoon Arthur verdronk.

Dochter Ursula werd uiteindelijk gered door de Duitse wielrenner Daniel Thielk die gedurende drie uur samen met het meisje in een kleine houten hut beschutting zocht tegen de enorme regenval. De 40-jarige moeder Joana werd de dag na het noodweer aangetroffen in haar auto maar het enige teken van zoon Arthur was een gevonden rugzak.

Uiteindelijk is Arthur officieel het 13e dodelijke slachtoffer geworden van het ergste noodweer sinds jaren op Mallorca. Naast de Spaanse doden overleden er ook twee Schotse toeristen, een Duits echtpaar, een Duitse journalist en de 80-jarige Nederlandse Tine Noig.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.