Vrouw stuurt vanuit Granada met de post drugs naar Nederland

Vrouw stuurt vanuit Granada met de post drugs naar Nederland
Beeld: Archieffoto

Vrouw stuurt vanuit Granada met de post drugs naar Nederland

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De politie heeft in Granada een 43-jarige vrouw aangehouden die waarschijnlijk al gedurende 12 maanden via een koeriersdienst grote hoeveelheden drugs naar Nederland stuurde. In de lokale krant wordt geschreven over een hoeveelheid van tenminste 600 kilo marihuana.

Afgelopen 2 oktober wist de politie bij een routinecontrole bij een lokaal koeriersdienst in Granada een verdacht pakketje aan te treffen. Na onderzoek bleek dat in het 13 kilo wegende pakket dat als ontvanger een persoon in Nederland had diverse kleine zakjes zaten met cannabis. Deze waren zorgvuldig verpakt wat de politie deed vermoeden dat het om een reguliere verzending ging.

Na de vondst van dit pakket met drugs ging men op onderzoek uit en al snel bleek dat via hetzelfde koeriersbedrijf de afgelopen 12 maanden regelmatig pakketjes werden verstuurd naar Nederland. De politie heeft op het moment van schrijven 60 verzendingen kunnen achterhalen waaruit de politie kan concluderen, als gekeken wordt naar het gewicht van de pakketjes, dat het om zo’n 600 kilo marihuana gaat. 

Het verzendadres was elke keer hetzelfde en dus ging men bij deze persoon langs en dat bleek een 43-jarige vrouw te zijn wiens identiteit en nationaliteit vooralsnog onbekend is. De pakketjes werden allemaal naar Nederland gestuurd waarbij van de 60 verzendingen er 50 naar eenzelfde adres gingen en 10 naar andere ontvangers.  

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.