menu: rubrieken, zoeken & meer

Eilanden Gran Canaria, La Gomera en Fuerteventura op corona-stoplicht groen

Eilanden Gran Canaria, La Gomera en Fuerteventura op corona-stoplicht groen
Beeld: 123rf

Eilanden Gran Canaria, La Gomera en Fuerteventura op corona-stoplicht groen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De regionale overheid van de Canarische Eilanden maakt sinds eind september gebruik van een corona-stoplichten systeem met verschillende kleuren om de COVID-situatie op de acht eilanden van de archipel aan te geven. Toen dat systeem gelanceerd werd hadden vier van de acht eilanden een ‘semáforo rojo’ ofwel een rood stoplicht maar vanaf zondag 18 oktober komen er meer ‘semáforo verde’ eilanden bij.

Op het moment van schrijven hebben de Canarische Eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en La Gomera een rood stoplicht. Voor Tenerife geldt dat dit rode stoplicht tot en met 23 oktober gehandhaafd blijft waarmee dat eiland de enige van de acht eilanden is die vanaf zondag 18 oktober nog een ‘semáforo rojo’ heeft.

Op zondag 18 oktober 00:01 uur zal de covid-stoplicht kleur voor de eilanden Gran Canaria, Fuerteventura en La Gomera veranderen van rood naar groen. De eilanden Lanzarote, La Graciosa, La Palma en El Hierro hebben altijd al een ‘semáforo verde’ gehad en dat verandert ook niet op zondag.

Actuele corona-cijfers

Op vrijdag werden de laatste corona-cijfers bekend gemaakt voor de Canarische Eilanden waaruit blijkt dat deze autonome regio (want dat zijn de Canarische Eilanden) over de afgelopen 7 dagen gemiddeld 37,66 positieve corona-tests per 100.000 inwoners heeft geregistreerd, dat is het laagste aantal van heel Spanje.

Op vrijdag 16 oktober kwamen er op alle Canarische Eilanden samen 141 nieuwe positieve tests bij waardoor het totaal aantal sinds de aanvang van de corona-crisis is gestegen naar 15.561 positieve tests waarvan er op het moment van schrijven nog 6.512 actief zijn waarvan er 52 in de intensive care liggen en 231 andere covid-patiënten in ziekenhuizen liggen.

Op Gran Canaria kwamen er op vrijdag 29 nieuwe positieve gevallen bij waardoor het totaal steeg naar 8.185 (3.425 actief). Op Tenerife kwamen er 105 nieuwe positieven bij met een totaal van 5.171 (2.977 actief) terwijl er op Lanzarote 4 nieuwe gevallen bij kwamen met nu een totaal van 1.165 (56 actief).

Op Fuerteventura kwamen er 5 nieuwe positieven bij met een totaal van 718 (36 actief), op La Palma kwam er 1 positieve bij met een totaal van 188 (3 actief), op La Gomera kwam er geen nieuwe positieve bij met een totaal van 79 (8 actief) en op El Hierro kwamen er 3 nieuwe positieven bij met een totaal van 54 (6 actief). Op het eiland La Graciosa staat de corona-teller nog steeds op 0.

Bekijk het corona dashboard van de Canarische Eilanden HIER met daarop de laatste cijfers.