skip to Main Content
Nederlander is voor de PSOE burgemeester geworden van een dorp in Murcia

Nederlander is voor de PSOE burgemeester geworden van een dorp in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

jeroen1aMURCIA – Nadat er al een Belgische burgemeester was in Zuid Spanje kunnen we ons nu ook verheugen op een Nederlandse burgemeester in een Spaans dorp. De 47 jarige Nederlander Jerome (Jeroen) van Passel woont al 15 jaar in het dorp Santo Ángel en is sinds maandagavond benoemt tot eerste Nederlandse burgemeester in Spanje en daarnaast ook nog eens de eerste socialistische burgemeester die het dorp ooit gekend heeft.

Burgemeester Jerome, of Jeroen in het Nederlands, is sinds 22 jaar getrouwd met zijn vrouw uit Murcia en voelt zich zeer geïntegreerd in het Spaanse dorp waar hij in het jaar 2000 naar toe verhuisde met de hele familie. Santo Ángel is een dorp van pakweg zesduizend inwoners en is een van die slaapstadjes die Spanje zoveel heeft. Jerome is een fotograaf en communicatiespecialist waardoor hij onder andere de lokale politieke partij PSOE als klant had. Hierdoor leerde de ambitieuze Nederlander de politici kennen en werd hij steeds meer betrokken bij politieke zaken.

Aan werk zal het de nieuwe burgemeester niet ontbreken want hij heeft genoeg te doen als eerste socialistische burgervader van de 6.000 inwoners van Santo Ángel, gelegen op zo’n 8 kilometer van de stad Murcia. Als eerste wil hij orde op zaken stellen want het steekt hem dat er in het verleden zoveel geld in de zakken van corrupte bestuurders verdween. Daarnaast wil hij zich gaan richten op het openbaar vervoer in het dorp, een verbetering van de verbinding voor ouderen met het regionale ziekenhuis en de verbetering van het openbaar onderwijs. Ook wil hij door middel van sociale activiteiten het slaapstadje omtoveren tot een gezellige plaats waar men graag komt en waar iets meer te doen zal zijn dan de siësta, het gebruikelijke bezoek aan de bar op de hoek en werken.

Lees meer over de eerste Nederlandse burgemeester van Spanje op de website van omroepbrabant, Jeroen is per slot van rekening een Brabander die in Spanje woont – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken