skip to Main Content
Hond valt man aan die vrouw mishandelde in Tarragona
Pixabay

Hond valt man aan die vrouw mishandelde in Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Afgelopen donderdag heeft een familiehond laten weten dat deze het niet eens was met de manier waarop een man zijn vrouw behandelde. De man was zijn vrouw aan het slaan en schoppen waarna de hond actie ondernam en de man aanviel, hem in zijn neus beet en hem aan zijn arm verwonde. De vrouw bevestigde dat de hond dat deed omdat zij hardhandig werd toegetakeld.

Afgelopen donderdag om 4.30 uur ‘s-morgens besloot een hond dat het genoeg was. De hond, wiens naam en ras niet bekend zijn gemaakt, besloot het vrouwelijke baasje te helpen omdat zij door haar 25-jarige man in elkaar werd geslagen. Het gaat hier om een zaak van partnergeweld omdat de vrouw na afloop aangaf dat zij al 12 maanden psychologisch en fysiek werd mishandeld.

De hond had de man flink toegetakeld want de politie vond hem zwaar bloedend en bewusteloos aan op straat. Ook de vrouw had verwondingen maar in haar geval niet door toedoen van de hond maar door het slaan en schoppen van haar man/vriend.

Uiteindelijk werden zowel de man als vrouw door ambulances meegenomen naar het ziekenhuis en werd de hond opgevangen in een hondenasiel maar zal deze teruggaan naar haar baasje als zij uit het ziekenhuis wordt ontslagen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 22 reacties
 1. De essentie is toch dat huiselijk geweld nog steeds een wijd verbreide hobby is van veel (Spaanse) mannen.
  Deze minachting zou gestopt moeten worden maar dat is een illusie en zal het voorlopig nog wel blijven!
  Daar kan geen goede hond tegenop!!

  1. Ik zou ook opkomen als hond,dat iemand zijn vrouw afrandst dit is nog steeds huiselijkgeweld en is strafbaar.dus de hond verfient een pluim.

   1. Ja Prutske, dat denk ik dan ook maar. Ik heb er ééntje thuis die begint te knorren als er iemand te dicht bij mijn lijf komt……Ik hou van honden, de beste vriend die je ooit kunt hebben.

 2. De essentie is toch dat huiselijk geweld nog steeds een wijd verbreide hobby is van veel (Spaanse) mannen.
  Deze minachting zou gestopt moeten worden maar dat is een illusie en zal het voorlopig nog wel blijven!
  Daar kan geen goede hond tegenop!!

 3. “…De vrouw bevestigde dat de hond dat deed omdat zij hardhandig werd toegetakeld….” Eigenlijk zou ik ook wel eens willen weten wat die man te vertellen had. Ik vind het nogal kort door de bocht om de agressie van die hond zonder meer als een heldendaad te bestempelen.
  Een grote hond is een gevaar voor iedereen die in de buurt komt. Niet alleen het ‘baasje’, maar ook alle familieleden, bezoekers, zelfs vreemden op straat. Ooit zelf meegemaakt. Op bezoek bij een vriend wilde ik, nadat men mij verzekerd had dat het geen kwaad kon, zijn hond strelen maar de valsaard beet me in de hand. Later heb ik gehoord dat het geen alleenstaand feit was, dat het dier een tumor had en dat ze het hebben laten inslapen. Sindsdien wantrouw ik die beesten en blijf ik uit de buurt. Heb ik hier onlangs niet iets gelezen over een kind van 18 dagen dat werd doodgebeten ? Eigenlijk zou men iedereen die zich zo een gevaarlijk beest wil aanschaffen moeten verplichten om vooraf lessen te volgen en examen af te leggen zodat hij ongelukken kan voorkomen. De grote meerderheid van de ‘baasjes’ weet niet hoe ze met zo’n beest moeten omgaan.

  1. miel je antwoord is verbazingwekkend laat me een ding zeggen een man die een vrouw slaat heeft geen recht van praten meer als ik zoiets opstraat zou zien zou hij van mij een portie krijgen ongeacht wat hij te vertellen heeft vrouw slaan het lafste wat er is in mijn ogen ben blij dat die hond dat gedaan heeft leerd hij misschien een x maar meestal zijn dat soort mensen niet te redden

 4. Martin, daar heb je helemaal gelijk in. Wij hebben alle katten in onze urbanisatie laten steriliseren, dat waren er ongeveer 12 of zo. Ik ben destijds langs alle buren gegaan met ons plan en sommigen wilden ook wat doneren. Er bleef nog een aardig bedrag over dat wijzelf bij hebben gelegd, maar goed.
  Het was even een uitgave maar we hebben het met veel plezier gedaan. Al jaren komen er geen nieuwe katjes meer bij en dat geeft een hoop genoegdoening.

  Wat de honden betreft: er moet veel meer aandacht aan worden gegeven om geen puppy bij een handelaar te kopen, maar eens in het asiel te gaan kijken. Schatten van dieren zitten er!

  1. Don, ik denk dat elke Duitse Herder/ Mechelaar zo n gedrag vertoont als zijn baas ( en deze honden hebben er maar 1 !! ) wordt aangevallen. En als je erover denkt zo n hond aan te schaffen: voed hem alsjeblief heel goed op.

 5. de hond had hem gelijk naar de keel moeten vliegen,zodat hij dat nooit meer kan doen.
  voor mij mag die hond een stuk biefstuk van een kilo krijgen.

 6. Hond moet een goed tehuis krijgen zonder geweld.
  Hond heeft al teveel geweld gezien, hoop op een goed
  huisje bij liefdevolle mensen, heeft het dier verdiend na
  deze toestanden.

 7. Man of vrouw is leider van de roedel bij een familiehond. De kans is zeer groot als je de roedelleider aanvalt dat de hond ter hulp komt. De hond heeft ook gezien wat er zoal gaande was de laatste 12 maanden en heeft daar nu op gereageerd.
  Proficiat voor de hond zou ik zeggen.

  1. Helemaal mee eens, maar wil er nog wel even aan toevoegen dat er binnen een roedel altijd 2 leiders zijn. Een alfa man, én een alfa vrouw.
   Dit is waarschijnlijk de reden waarom de hond zijn bazin nog niet eerder te hulp is geschoten. De alfa man hoeft niet perse de nr.1 leider van de roedel te zijn maar staat wel altijd boven de hond in kwestie. Als op een bepaald moment (ook bij honden) de grens van het toelaatbare is bereikt zal een hond dus ‘de’ nr 1 als nog te hulp schieten.

   1. wel veel anti-hond artikelen … in het dierenasyl van Los Realejos/Puerto de la Cruz is plaats voor 80 honden, er zitten er minstens 140 in, ik woon er tegenover en het geblaf en gekreun is er verschikkelijk ……

    1. Ja Annah dat is verschrikkelijk. De honden hebben er echt niet om gevraagd om in dat asiel te zitten. Maar, beter in het asiel dan als zwerver langs de straat, onverzorgd, hongerig, dorstig, zonder enige vorm van genegenheid.
     Ik denk dat meer mensen zich het lot van de honden en katten moeten aantrekken en een gezamenlijke inspanning moeten leveren om sterilisatie programma’s van de grond te krijgen.

     1. Beste Martin,
      ik ben het volledig met je eens en sluit mij aan bij jou woorden. Graag zo snel mogelijk voorlichting en sterilisatie preventie voorlichting.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken