menu: rubrieken, zoeken & meer

Vind de lokale corona-regels en maatregelen in Spanje

Vind de lokale corona-regels en maatregelen in Spanje
Beeld: 123rf

Vind de lokale corona-regels en maatregelen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ben jij ondertussen ook de kluts helemaal kwijt geraakt wat betreft de corona-maatregelen in Spanje? Dan ben je zeker niet de enige in en buiten het land. De centrale regering in Spanje neemt maatregelen en daarnaast alle regionale overheden en zelfs de gemeenten nemen hun eigen maatregelen. Deze website in het Spaans wil daarbij helpen.

Vier studenten van de Universiteit in Valencia bedachten een website waarop iedereen door middel van het invullen van een postcode meteen kan zien welke corona-maatregelen in die gemeente gelden. De website heeft de naam ‘QueCovid.es ’ gekregen ofwel ‘WelkeCovid’.

KLIK HIER voor de website QueCovid.es

De website is geheel gratis te gebruiken en werkt eigenlijk heel simpel maar is wel helemaal in het Spaans maar kan eventueel via Google Translate vertaald worden naar het Nederlands. 

Door middel van de postcode in te toetsen bij ‘Introduce tu código postal’ kun je meteen te weten komen welke corona-maatregelen op dit moment gelden. Zijn er wijzigingen, dan wordt dat ook meteen op de website gewijzigd.

Als je eenmaal op de blauwe knop ‘Buscar restricciones’ hebt geklikt verschijnt een nieuwe pagina met als eerste een kaart van de zone van de door jouw ingevulde postcode. Daaronder staan de restricties en maatregelen in verschillende grijze uitklapbare vakken met blauwe tekst vermeld. Om deze te kunnen bekijken hoef je alleen maar op het grijze vlak te klikken.

Postcode zoeken

De meeste mensen die in Spanje wonen weten natuurlijk de postcode van hun gemeente wel maar als je van buiten Spanje komt kan dat wat lastiger zijn. Je kunt op DEZE WEBSITE postcodes in Spanje op zoeken. 

Je kunt ook gebruik maken van de interactieve kaart door HIER te klikken. Kies daarna de provincie in het witte vakje in het midden van de pagina (00 Mapa Guia) en kies een provincie. Daarna zoomt de kaart in op die provincie. Door verder handmatig in te zoomen kun je de verschillende postcodes zien.

Regionale corona-cijfers

Maar de website ‘QueCovid.es ’ gaat nog een stapje verder door ook de regionale corona-cijfers te laten zien. Dat geeft een beetje een indicatie hoe de situatie er nu voorstaat in de autonome regio.