60-plussers en zorgpersoneel krijgen ook derde ‘boosterprik’ in Spanje

60-plussers en zorgpersoneel krijgen ook derde ‘boosterprik’ in Spanje
Beeld: Freepik

60-plussers en zorgpersoneel krijgen ook derde ‘boosterprik’ in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In Spanje zijn op woensdag 17 november bijna 3 miljoen derde ‘boosterprikken’ gezet bij 70-plussers en kwetsbare personen. Maar de Spaanse premier heeft tijdens zijn bezoek aan Turkije aangekondigd dat alle 60-plussers en het zorgpersoneel ook een derde ‘boosterprik’ krijgen.

Het gaat om een leeftijdsgroep van 60 tot en met 69 jaar wat meer dan vijf miljoen inwoners van Spanje zijn. 98% van deze leeftijdsgroep is op dit moment volledig gevaccineerd met twee prikken. De grootste groep personen in deze leeftijdsgroep heeft het AstraZeneca-vaccin gekregen maar de derde prik zal van het Pfizer- of Moderna-vaccin zijn.

Deze beslissing om de vaccinatie van de derde ‘boosterprik’ uit te breiden naar alle 60-plussers en het zorgpersoneel, is op woensdag tijdens de wekelijkse bijeenkomst tussen het Ministerie van Volksgezondheid en de regionale gezondheidsdiensten genomen.

De derde corona-prik geldt op dit moment (nog) niet voor iedereen vanaf 12 jaar maar voor bepaalde groepen personen. Daarbij gaat het tot nu toe om de 70-plussers; bewoners van bejaardencentra; mensen met een zeer hoog risico en kwetsbare personen met een ernstige afweerstoornis en bij personen die net een transplantatie gehad hebben of kanker-, nier- en dialysepatiënten etc. en personen die gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin (een prik).

Corona-prikken

Op woensdag is volgens de informatie van het Ministerie van Volksgezondheid het aantal volledig gevaccineerden personen gestegen naar 37.487.833 mensen met twee prikken (een prik in geval van het Janssen-vaccin), dat is 89% als gekeken wordt naar inwoners van Spanje van 12 jaar en ouder en 79% als gekeken wordt naar alle 47.450.795 inwoners (dus ook die onder de 12 jaar). 

Er zijn 38.177.685 mensen die gedeeltelijk gevaccineerd zijn met een prik, 90,6% als gekeken wordt naar inwoners van Spanje van 12 jaar en ouder en 80,5% als gekeken wordt naar alle 47.450.795 inwoners. 

Er zijn daarnaast inmiddels ook 2.904.255 personen die een derde ‘boosterprik’ hebben ontvangen. Sinds 25 oktober krijgen alle 70-plussers een derde dosis. Ook kwetsbare personen krijgen een derde ‘boosterprik’ van Pfizer of Moderna in Spanje. Dat aantal zal dus binnenkort snel gaan stijgen als men begint met het ‘boosterprikken’ van 60-plussers en zorgpersoneel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.