Search
menu
Search

Stem mee voor de Spaanse kandidaat voor de Europese boom van het jaar 2022 verkiezing

De abina de Blancas. Comarca del Jiloca, Teruel
Beeld: De abina de Blancas. Comarca del Jiloca, Teruel

Stem mee voor de Spaanse kandidaat voor de Europese boom van het jaar 2022 verkiezing

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is nog slechts enkele dagen mogelijk om mee te stemmen voor de Spaanse kandidaat voor de Europese boom van het jaar 2022 verkiezing. Bij de 2021-verkiezing wist de duizendjarige steeneik in Lecina-Bárcabo in Huesca (Aragón) de titel te winnen en uiteraard wil Spanje dat opnieuw proberen. Stemmen kan nog in Spanje via de website arboleuropeo.es tot en met 20 november waarna de Spaanse inzending op 27 november bekend wordt gemaakt.

Tijdens de 2021 Europese boom van het jaar verkiezing wist de Spaanse inzending te winnen met 104.264 stemmen. De duizendjarige steeneik in Lecina-Bárcabo in Huesca heeft het leven in het kleine rustige bergdorpje compleet veranderd en de Europese boom in Spanje trok veel bekijks sinds de uitslag bekend werd.

Maar nu komt de 2022-verkiezing eraan en ook daar doet Spanje weer aan mee met de hoop de titel te behouden. Dit jaar zijn er 11 kandidaten die strijden om de Spaanse titel waarna de winnende boom doorgaat naar de Europese verkiezing. 

En ook dit jaar doet weer een boom in de autonome regio Aragón mee, de Sabina de Blancas in de Jiloca-streek in de provincie Teruel. Het is een 8 meter hoge en 3,6 meter dikke in omtrek juniperus thurifera jeneverbessoort-boom die tussen de 1.000 en 1.500 jaar oud is.

Maar naast de boom-kandidaat in Huesca, waar dus de huidige boom van het jaar staat, zijn er nog 10 andere bomen die strijden om de Spaanse titel. Deze kandidaat-bomen zijn op DEZE WEBSITE te bekijken waar je ook meteen kunt stemmen op jouw favoriete boom. Het gaat om bomen in de provincies Burgos (2x), Sevilla, Ávila, Santiago de Compostela, Madrid, Tenerife (2x), Asturië, Córdoba.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?