Search
menu
Search

Monumentale Guinness-record kerststal van Alicante krijgt nieuwe bestemming

Monumentale Guinness-record kerststal van Alicante krijgt nieuwe bestemming
Beeld: @CsAlicante_C / X

Monumentale Guinness-record kerststal van Alicante krijgt nieuwe bestemming

De grote kerststal van Alicante, die in het Guinness Book of Records staat, zal deze kerst niet op de ‘Explanada de España’ boulevard staan. De reden is dat de funderingswerken, die in september hadden moeten zijn afgerond, vertraging hebben opgelopen. ‘El Belén Gigante’ zal daarom terugkeren naar het ‘Plaza del Ayuntamiento’, of Stadhuisplein, waar ze oorspronkelijk stonden in 2020.

De kerststal van Alicante met Guinness-record heeft sinds vorig jaar drie nieuwe figuren, die van de ‘Tres Reyes Magos’ of Driekoningen Melchior, Gaspar en Balthasar, van meer dan tien meter hoog, die de Kerstgeboorte compleet maken De grootste kerststal ter wereld bestond al uit de figuren van Jezus, Maria en Jozef.

De Driekoningen zijn respectievelijk 16, 15 en 11 meter hoog, waarbij Balthasar de hoogste van de drie is, gevolgd door Caspar en Melchior. De hoogte van de drie wijzen uit het Oosten is vergelijkbaar met die van Jozef, de Maagd Maria en het Kindje Jezus, die 17, 10 en 3,25 meter hoog zijn.

De Grote Kerststal werd voor het eerst in 2020 in Alicante geplaatst. Begin december van dat jaar werd Alicante opgenomen in het Guinness Book of Records als The largest Nativity scene figurines. Dat jaar stond de Grote Kerststal op het Stadhuisplein. In 2021 werden de stukken overgebracht naar de Explanada de España, waar ze ook in 2022 stonden, maar toen was er een nieuwigheid. Sinds vorig jaar zijn de drie imposante figuren van Melchior, Gaspar en Balthasar te zien, van meer dan tien meter hoog, die zich voegden bij Jezus, Maria en Jozef.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?