skip to Main Content
Nieuwe dinosaurussoort gevonden in de nabijheid van Morella, Castellón

Nieuwe dinosaurussoort gevonden in de nabijheid van Morella, Castellón

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

dino1aCASTELLÓN – Vorige week werd de stad Morella uitgeroepen tot de stad waar Ferrero Rocher haar 25-jarig jubileum zal gaan vieren. Nu is bekend geworden dat er niet alleen lekkere chocolade te eten zal zijn maar dat in de nabijheid van de stad een nieuwe dinosaurussoort is gevonden. Onderzoekers van de Universiteit van Valencia vonden botten van een soort die tot nu toe onbekend is en minstens 125 miljoen jaar oud zijn.

De onderzoekers hebben de nieuwe dinosaurussoort de naam “Morelladon beltrani” gegeven. De botten van deze 2,5 meter lange en twee ton wegende dinosaurus werden al in 2013 gevonden maar na een uitvoerig onderzoek door de botten te vergelijken met andere vondsten wereldwijd, kwam men tot de conclusie dat deze soort nog niet eerder ontdekt was.

Volgens de onderzoekers, die in een gepubliceerd artikel alles vertellen over de nieuwe soort, gaat het om een planteneter die doorgaans op vier poten liep maar ook soms op de twee achterpoten. De resten van deze nieuwe dinosaurussoort werden in 2013 gevonden in een gebied genaamd Mas de la Parreta, dichtbij de stad Morella in de provincie Castellón (Comundiad Valenciana). De naam “Morelladon beltrani” is te verklaren door Morella als plaatsnaam en Beltrani, genoemd naar de eigenaar van de mijn waar de botten zijn gevonden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken