skip to Main Content
Oudste inwoner van Spanje en Europa in Barcelona op 116-jarige leeftijd overleden

Oudste inwoner van Spanje en Europa in Barcelona op 116-jarige leeftijd overleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Afgelopen vrijdag is de oudste vrouw van Spanje en Europa in Barcelona overleden. Het gaat om de 116 jarige Ana Vela Rubio die nog niet zo lang geleden haar laatste verjaardag vierde. Ana werd op 30 oktober 1901 geboren in Córdoba maar woonde sinds de jaren veertig van de vorige eeuw al in Catalonië. Niet alleen was Ana de oudste vrouw van Spanje en Europa, ze was wereldwijd ook de op twee na langstlevende mens. Deze titel gaat nu naar de Italiaanse 115-jarige Guiseppina Projetto terwijl de oudste persoon ter wereld de 117-jarige Japanse Nabi Tajima blijft.

Ana Vela Rubio werd op 30 oktober 1901 in het dorp Puente Genil in de provincie Córdoba geboren en werd na de dood van de Italiaanse Emma Morano de oma van Spanje en Europa. Ana Vela Rubio leed aan dementie en kon geen kant op zonder haar rolstoel, iets wat redelijkerwijs logisch is met deze leeftijd. Tot aan haar 109-jarige leeftijd had Ana een gezond leven gehad maar toen ze op die leeftijd haar dijbeen brak ging het achteruit. Ana is vredig in haar eigen bed ingeslapen, aldus de krant El Periodico.

Ana Vela Rubio sterft slechts een dag nadat de oudste man van Spanje, Europa en de wereld zijn 113-jarige verjaardag vierde in Badajoz, Extremadura. Het gaat in dat geval om Francisco Nuñez die nu plotsklaps ook de oudste mens van Spanje is geworden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. De hoogste ouderdom ter wereld behaalde Jeanne-Louise Calment uit Arles ( Provence Frankrijk ) Geb. 2.2.1875 Overl. 4.8.1997 22 jaar

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken