skip to Main Content
Navigatiemenu

Verkiezingen Catalonië 21-D: Op wie zou jij stemmen? Doe mee en kies jouw kandidaat en partij!

BARCELONA – Buitenlanders waaronder Nederlanders en Belgen die in Catalonië (en in heel Spanje overigens) wonen mogen niet stemmen bij autonome en nationale verkiezingen. Maar stel dat dit wel mogelijk zou zijn en stel je woont in Catalonië en mag een partij kiezen, wie zou dat dan worden? Wordt dat een partij en partijleider die separatistische denkt en zich wil afscheiden van Spanje of wordt het een partij en lijsttrekker die juist wil dat Catalonië als autonome deelstaat bij Spanje blijft.

Dus, laat van je horen en doe mee met onze kleine Catalaanse verkiezing op SpanjeVandaag! Wil je meer weten over de grootste politieke partijen die meedoen, lees dan dit artikel eens waarin we de verschillende partijen omschrijven.

We hebben overigens nog meer rankinglijsten waar je jouw mening kunt geven. Bekijk ze allemaal via deze link.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Plaats een reactie op dit artikel:

  • Via SpanjeVandaag
  • Via Facebook
  • Via Google+
Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Is toch verschrikkelijk, het hedendaags dictatorschap in een land als Spanje/Madrid. Werkeloosheid is groot en economie loopt al jaren slecht. Politici krijgen steekpenningen en mogen vervroegd volledig betaald met pensioen obv goodwill/de grootste mond. Een stad als Catalonië, waar de economie boven Spanje uitsteekt wil logisch scheiden, wanneer (internationale) afspraken worden geschonden. Allerlei acties worden er door Madrid ingezet om het economisch aandeel van Catalonië, te behouden om dit blijvend onrechtmatig te misbruiken. Zelfs het recht op vrije meningsuiting en protesteren wordt verboden. Internationaal zijn er flink wat grenzen overschreden, doch doet de internationale politiek niks. Bijzonder, gezien in andere situaties er al veel eerder acties zijn ondernomen. Vanuit mijn kant zal ik producten van en een vakantie naar Spanje laten als statement. En mijn omgeving hier ook op aansporen.

    Ik ga ervanuit dat zeer spoedig de internationale politiek zich hierin mengt om deze corrupte ontwikkelingen stoppen. Als Nederlands staatsburger ben ik niet kiesgerechtigd. Het gaat mij dan ook niet zo zeer om onafhankelijkheid of niet. Maar het gaat mij om het signaal dat de internationale politiek, maar ook wij als Nederlands/Europese inwoners, om zich hierin te mengen. Zodat de internationale politiek afdwingt dat de regels die wij met elkaar (EU/VN) hebben gemaakt, worden nageleefd.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!

Loading Facebook Comments ...
Back To Top