skip to Main Content
Politie op zoek naar Nederlandse jihadist aan de Costa Dorada (UPDATE)
Mossos d'Esquadra / Twitter

Politie op zoek naar Nederlandse jihadist aan de Costa Dorada (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De Catalaanse politie is op zoek naar een verdachte man met Nederlandse nationaliteit die als een jihadist wordt gezien. Volgens de Spaanse kranten is deze man zaterdag rond 15 uur voor het laatste gezien in de badplaats Salou. Hij wordt in een interne memo van de Catalaanse politie omschreven als zeer gevaarlijk.

[su_highlight background=”#cde2e5″]LEESTIP & UPDATE: Valse Nederlandse jihadist aangehouden in Cambrils[/su_highlight]

De Mossos d’Esquadra en andere politiekorpsen zijn op zoek naar een Nederlandse jihadist. Het gaat om de 29-jarige Khalid M. die een Nederlandse nationaliteit heeft en voor het laatst gezien werd in de badplaats Salou aan de Costa Dorada, aldus de regionale krant El Periodico.

De Nederlander zou rondrijden in een gezinsvoertuig van het merk Opel en een onvoorspelbaar gedrag vertonen, aldus de krant Ara.cat. Agenten worden opgedragen extreem voorzichtig te zijn omdat Khalid M. bewapend kan zijn.

Khalid staat bekend om zijn banden met jihadistische rekruterings- en indoctrinatienetwerken en dus gaan alle alarmbellen rinkelen. Zeker omdat nog niet zo lang geleden IS een video publiceerde met daarin de aankondiging van nieuwe aanslagen in Barcelona.

[su_highlight background=”#cde2e5″]LEESTIP & UPDATE: Valse Nederlandse jihadist aangehouden in Cambrils[/su_highlight]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
  1. Die foto die in het artikel stond (die we nu verwijderd hebben) stond en staat nog steeds op de website van de krant El Periodico. De andere foto hebben we ook weggehaald, die was ook afkomstig van de krant El Periodico.

 1. Dit is de verdachte niet eens. Jullie hebben even snel op Facebook zn naam opgezocht maar het is de persoon die op de telegraaf en op GeenStijl staat. Deze guy kan gekke schadevergoedingen gaan claimen ?
  Ik weet dit omdat ik hem persoonlijk heb gekend en weet dat hij in Salou woonde

  1. We weten het Ahmed, zoals je onze update kunt zien. Wij houden ons aan de de Spaanse pers die nu ook schrijft dat hij onschuldig is. We hebben niet Facebook geraadpleegd maar ons gehouden aan de Spaanse nieuws websites zoals je kunt zien in de links in het artikel. Zie de UPDATE.

 2. Ik hou mij verre van racisme maar mijn overtuiging is dat de islam veel te ver af staat van onze westerse overtuigingen. Het blijft een wolf in schaapskleren, het paard van Troje. Wij westerlingen zijn zonder uitzondering ongelovigen en onze koppen zullen moeten rollen. Dat is zo’n beetje de teneur binnen de islam. En kom niet aanzetten met het verhaal dat er ook goeie tussen zitten. Het grootste deel binnen deze cultuur denkt er zo over maar zal het nooit hardop uitspreken. Dit is een probleem waar we nog vele decennia last van zullen hebben. Het is een moderne islamitische kruistocht in de Westerse wereld en we doen er niks tegen.

  1. “Ik hou mij verre van racisme … En kom niet aanzetten met het verhaal dat er ook goeie tussen zitten.”

   Behoeft verder geen commentaar.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken