skip to Main Content
Valse Nederlandse jihadist aangehouden in Cambrils
Mossos d'Esquadra / Twitter

Valse Nederlandse jihadist aangehouden in Cambrils

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Er was even paniek aan de Costa Dorada waar sinds zaterdag alarm werd geslagen vanwege een vermoedelijke jihadist met een Nederlandse nationaliteit. Het zou gaan om de 29-jarige Khalid M. die blijkbaar in een hotelkamer jihadistische propaganda had geschreven en bij een politiekantoor in Vila-Seca islamitische kreten had geschreeuwd. Uiteindelijk ging het waarschijnlijk om een misverstand.

Khalid werd op zaterdag rond 15 uur in Salou gezien en meteen werd er alarm geslagen door de Catalaanse politie die op aanraden van de Spaanse veiligheidsdienst op zoek ging naar de 29-jarige man met Nederlandse nationaliteit. De opdracht was om hem aan te houden omdat hij als een jihadistische terrorist werd gezien en vermoedelijk gewapend was.

Nadat de Spaanse en buitenlandse pers er bovenop sprong en zelfs de Minister van Binnenlandse Zaken op de Spaanse televisie zei dat er naar een vermoedelijke terrorist werd gezocht begon de zoektocht.

Uiteindelijk kon de Nederlander maandagmorgen aan worden gehouden op de AP-7 snelweg bij een tankstation in Vandellós waar hij vreemd rijgedrag vertoonde en zonder schoenen rondliep. Na zijn aanhouding werd hij naar het politiekantoor van de Mossos d’Esquadra gebracht waar hij werd ondervraagd.

Uiteindelijk kon bevestigd worden dat de 29-jarige Nederlander geen islamitische contacten heeft en vermoedelijk geen terrorist is. De houding van Khalid is waarschijnlijk toe te wijden aan zijn geestelijke gezondheidstoestand.

Volgens de Catalaanse krant La Vanguardia werd de Nederlander aangehouden nadat hij op de parkeerplaats bij een tankstation langs de AP-7 snelweg in Vandellos met een auto die niet van hem was gevaarlijke rijbewegingen maakte. De man werd naar het politiekantoor van Cambrils overgebracht waar hij werd vastgehouden maar niet gearresteerd en zonder handboeien in een kamer wachtte.

Volgens de krant wist de Nederlander zelfs uit het politiekantoor te ontsnappen maar kon hij weer snel worden opgepakt door de agenten. Op dat moment werd de man wel aangehouden vanwege ongehoorzaamheid en geweld tegen de politie. Hierna werd hij overgebracht naar een cel waar hij wacht op de uitspraak van een rechter die beslist of de man vrij wordt gelaten of wordt opgenomen in een psychiatrisch centrum.

Spanje bevindt zich nog steeds in het terrorisme alarm niveau 4 (van de 5) en de veiligheidsdiensten zijn alert op alles wat verdacht lijkt. Recent publiceerde de Islamitische Staat (IS) een propaganda video waarop te zien was dat ze klaar zijn om opnieuw een aanslag te plegen in Catalonië en/of Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Vandaag in de krant dat hij alleen nog verdacht wordt van baldadigheid, wanordelijk gedrag en het niet opvolgen van instructies van de politie. Verder gewoon dus een hele lieve jongen met een echte NL naam.

  2. Wat een outfit . Kijk eens wat er allemaal aanhangt !! Gaat niet de goede kant op dat is wel duidelijk. Geen beschaving en geen vooruitgang te bekennen. Als het Karel was dus Oer-Nederlands zou waarschijnlijk de wereld er een stuk beter uitzien.! Er komen steeds meer baarden en sluiers overal. Het valt gewoon op en is niet bedoeld om die mensen af of aan te vallen.Het is de problematiek van een zieke wereld / regeringen. De armoede , onderdrukkingen. Het stelselmatig arm houden. Angst als wapen hanteren met vuurkracht. Wat een rampzalige toestanden. Nee wie dit niet ziet en herkend is wel volledig de juiste weg kwijtgeraakt.. Het gaat slecht dat zijn de harde feiten. De religie heeft zijn waarde verloren. Afgoderij heeft wederom de ogen verblindt. Het geloven in het hier namaals is mistig en niet meer te vertrouwen. De aarde de hel. En andersom..! En hoe was de vakantie , uuhh alleen maar wapens gezien..!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by