skip to Main Content
Zoon bewaart jaar lang lichaam overleden moeder vanwege pensioen
Archieffoto

Zoon bewaart jaar lang lichaam overleden moeder vanwege pensioen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De 62-jarige Manuel wordt ervan verdacht het lichaam van zijn 92-jarige moeder gedurende meer dan 12 maanden in haar woning bewaard te hebben om zo het pensioen van de vrouw te innen. Gedurende meer dan één jaar is dat goed gegaan totdat buren begonnen te klagen vanwege de stank en de politie de macabere situatie aantrof in de wijk Carabanchel in Madrid.

Volgens de eerste autopsie is de 92-jarige vrouw op natuurlijke wijze overleden maar heeft haar 62-jarige in huis wonende zoon dat nooit doorgegeven aan de instanties. Sterker nog, niemand was van de dood van zijn moeder op de hoogte, niet de familie, niet de buren en niet de inwoners van de wijk.

De 62-jarige Manuel besloot na het overlijden van zijn moeder haar in een zelfgemaakte kist te leggen en dit als een graf met bloemen en foto’s in de woonkamer te bewaren. Manuel heeft vroeger in de ziekenboeg van het Spaanse leger gewerkt en wist hoe hij een lichaam moest bewaren.

Om vreemde luchtjes te voorkomen had hij speciale maatregelen getroffen waaronder het speciaal inpakken van zijn moeder en het met plastic hermetisch afsluiten van de doe-het-zelf kist.

Uiteindelijk kon hij op deze manier gedurende meer dan 12 maanden zijn leven vervolgen terwijl zijn moeder dood in de woonkamer lag. Vragen over zijn moeder vermeed hij en hij bedacht excuses en leugens om deze aan de buren te vertellen. De reden waarom hij zijn moeder in huis hield was dat hij op die manier de 600 euro pensioen kon innen.

Uiteindelijk begonnen buurtbewoners na meer dan 12 maanden toch te klagen over een stank waarna de politie poolshoogte kwam nemen en de situatie in de woning in de Calle Salvador Alonso nummer 12 in de Madrileense wijk Carabanchel aantrof.

De zoon werd gearresteerd maar uren later weer vrijgelaten in afwachting van de beslissing van de rechter. Ondertussen is manuel echter al op de televisie geweest en heeft hij interviews gegeven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Kennelijk kregen ze normaal dan niet veel mensen over de vloer?
    Als je leest dat er sprake is van meer familie die van niets wist, die zijn dus dan 1 heel jaar ook niet langs geweest? Onvoorstelbaar dat iemand zoiets doet, en dat puur voor de centen.
    Wat voor straf kan zo´n vent nu eigenlijk krijgen? Naast het terug betalen van het pensioen dan, maar moet zo iemand uiteindelijk zitten??

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken