MENING: Invloed WhatsApp op de communicatie tussen Spanje en NL/BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING. Invloed WhatsApp op communicatie Spanje en NL/BE
Beeld: 123rf

MADRID – De meest populaire smartphone app wereldwijd is WhatsApp dat in dit jaar 10 jaar bestaat en meer dan 1,5 miljard gebruikers heeft. Net zoals in Nederland en België wordt WhatsApp in Spanje ook dagelijks veel gebruikt door meer dan 25 miljoen gebruikers. Het is echter ook de meest gebruikte vorm van communicatie met het buitenland geworden.

WhatsApp heeft het contact tussen Spanje en Nederland/België vele malen makkelijker, sneller en goedkoper gemaakt en veel Nederlanders en Belgen houden via de smartphone en de WhatsApp app contact met het thuisfront in het geval van een vakantie of met de familie en vrienden in het geval als men woont in Spanje.

In Spanje zijn meer dan 25 miljoen WhatsApp gebruikers waarbij de gemiddelde leeftijd 38,1 jaar is. 52% van de gebruikers is man en 48% is vrouw aldus een onderzoek van IAB Spain. 88% van de Spanjaarden maakt alleen gebruik van WhatsApp via de smartphone terwijl 20% ook de computer (web) versie gebruikt en 16% ook de tablet versie.

WhatsApp mag tegenwoordig dan wel verslavend werken waarbij het piepje van een nieuwe berichtje soms belangrijker is dan een persoon die tegenover iemand zit en men tegenwoordig alleen nog oog heeft voor het smartphonescherm maar het heeft ook de manier van communiceren makkelijker en sneller gemaakt.

Zo is het voor Nederlanders en Belgen ook makkelijker, sneller en goedkoper geworden om vanuit Spanje met het thuisfront contact te houden, zowel door het versturen van tekstberichten, gesproken berichten, foto’s, video’s, bellen en videobellen.

MENING

Wat is jouw mening over het contact tussen landen via WhatsApp. Heeft het jouw manier van communiceren makkelijker en sneller gemaakt of ben je van mening dat het nu ook te onpersoonlijk is geworden en dat er teveel onzin gedeeld wordt.

Waar maakte je gebruik van voordat Whatsapp in 2009 op de smartphones verscheen? Was dat Skype, Microsoft Messenger, SMS tekstberichten, de fax, telex, brieven, e-mails of belde je (met een vaste huistelefoon) met vrienden en familie.

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail [email protected]
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email [email protected]
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.