menu: rubrieken, zoeken & meer

Tenerife in lockdown maar niet voor toeristen met reservering

Tenerife in lockdown maar niet voor toeristen met reservering
Beeld: Freepik (aangepast)

Tenerife in lockdown maar niet voor toeristen met reservering

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Op woensdagavond werd bekend dat het eiland Tenerife vanaf vrijdag 18 december om 24.00 uur op slot gaat ofwel dat het eiland voor 15 dagen in een lockdown gaat waarbij niemand het eiland in of uit mag reizen. De beslissing komt net in het winter-hoogseizoen op de Canarische Eilanden dus er waren en zijn vee buitenlandse maar ook Spaanse toeristen die de kluts kwijt waren.

Terwijl aan de bewoners van het Canarische Eiland Tenerife gevraagd wordt om niet tussen de gemeenten te reizen en zoveel mogelijk thuis te blijven of in ieder geval in de eigen gemeente, mogen ze ook het eiland niet verlaten en mag er op enkele uitzonderingen na ook niemand het eiland binnenkomen. Maar er blijken uitzonderingen te zijn voor zowel de nationale/Spaanse toeristen als de buitenlandse/internationale toeristen.

Voor beide groepen geldt dat zij wel Tenerife mogen binnenkomen maar alleen als ze een schriftelijk (papier of digitaal) bewijs hebben dat ze een hotel, appartement of vakantiewoning reservering hebben. Het is ons niet bekend wat er gebeurt met die reizigers die naar hun vakantiewoning gaan of familie en/vrienden willen bezoeken. 

LEESTIP: Nieuwe corona-maatregelen en eiland-lockdown voor Tenerife

De toeristen moeten daarnaast zoals voorheen voldoen aan de eisen om de Canarische Eilanden en dus ook Tenerife te betreden. Dat wil zeggen dat ze de resultaten van een negatieve PCR-test, TMA-test of antigeentest (alleen geldig op de Canarische Eilanden) laten zien die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor aankomst op de eilanden. Deze testresultaten moeten daarnaast in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn of bv. van het Nederlands vertaald zijn naar het Spaans of Engels door een officieel vertaalbureau.

NOTA: Deze nieuwe corona-maatregelen gelden dus ALLEEN voor het eiland Tenerife en NIET voor de overige eilanden, te weten Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, la Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma.