Search
menu
Search

Goede hotelbezetting met de feestdagen op Tenerife en de provincie Santa Cruz

Goede hotelbezetting met de feestdagen op Tenerife en de provincie Santa Cruz
Beeld: Canva

Goede hotelbezetting met de feestdagen op Tenerife en de provincie Santa Cruz

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Het kan altijd beter maar over het algemeen zijn de hoteliers op de Canarische Eilanden Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro tevreden met de bezetting van de hotels tijdens de feestdagen volgens de Ashotel (Asociacion Hotelera y Extra Hotelera de S/C de Tenerife). Het aantal Belgische, Nederlandse, Italiaanse en Franse toeristen tijdens de feestdagen is aan het stijgen op deze eilanden terwijl het aantal Duitse en Scandinavische toeristen iets is gedaald.

Ahotel heeft een enquête gehouden onder de hoteliers die lid zijn over de bezettingsgraad. Daaruit kan opgemaakt worden dat de hotels op Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro goed bezet zijn met de feestdagen. Het gaat bij deze percentages over al gereserveerde gasten. 

Zo zeggen de iets meer dan 250 hoteliers, samen goed voor meer dan 97.000 bedden (63% van de provincie), op Tenerife dat de bezetting tot nu toe 78% is, op La Gomera is dat 74%, op La Palma bijna 79% en op El Hierro minder dan de overige eilanden met een bezetting van iets meer dan 24%.

Op zich is het een goede bezetting, maar tijdens de feestdagen in het pre-Covid jaar 2019 was dat op Tenerife nog 88%, op La Palma 85%, La Gomera 89% en op El Hierro 65%.

Op het eiland Tenerife is de hoogste bezettingsgraad van 80,5% in het zuiden van het eiland terwijl dat 75,2% is in het noorden van het eiland en 50,3% in en rondom de stad Santa Cruz de Tenerife.

Over de bezetting op de overige Canarische Eilanden die tot de provincie Las Palmas behoren, Gran Canaria, Lanzarote, La Graciosa en Fuerteventura, is nog niets bekendgemaakt over de bezettingsgraad.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?