skip to Main Content

Sloopwerkzaamheden Chiringuitos Alicante begonnen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) De sloopwerkzaamheden van de chiringuitos, de typische Spaanse strandbarretjes, zijn begonnen aan het Playa de San Juan strand en Playa Muchavista van de stad Alicante. De chiringuitos dienen gesloopt te worden om te voldoen aan de eisen van de kustwet, de Ley de Costas. Een van de eerste strandtenten die afgebroken zal worden is Costablancas.

Er zijn vijf chiringuitos, Aitana, Playa, Niza, Mediterráneo en Costablancas aan het Playa de San Juan en twee strandtenten, Benacantil en La Ponderosa aan het El Campello strand die een slooporder hebben gekregen en deze zullen gedurende deze en volgende week worden afgebroken onder toeziend oog van de gemeente. Het eerste strandrestaurant wat wordt afgebroken is Costablancas welke deel uitmaakt van een van de drie chiringuitos die na sloop weer ergens anders worden opgebouwd, in lijn met de kustwet maar wel kleiner. De andere twee restaurants zullen niet worden herbouwd op een andere plaats terwijl nog twee chiringuitos, Casa Julio en Casa Domingo, niet beïnvloed worden door de kustwet en de sloopwerkzaamheden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend