skip to Main Content

Werkzaamheden snelweg A-7 van Granada naar Almería weer hervat

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – (Redactie) Vandaag, dinsdag 18 januari, zijn de werkzaamheden aan de snelweg A-7 tussen Granada (Motril) en Almería weer begonnen nadat het ministerie van ontwikkeling en het constructiebedrijf Acciona tot een overeenkomst zijn gekomen waardoor de geblokkeerde werkzaamheden weer kunnen beginnen. In de zomer van 2010 werden de werkzaamheden aan de snelweg die de provincie Granada met Almería verbindt plots stopgezet nadat er problemen werden ontdekt met de grond, stenen en verzakkingen, iets wat volgens het ministerie van ontwikkeling verder onderzocht moest worden.

Er zal vanaf nu dus weer verder gewerkt worden aan de snelweg met tunnels die van Puntalón naar la Gorgoracha loopt, een belangrijk stuk weg om de verbinding via de snelweg A-7 van Granada naar Almería te kunnen gaan. Verwacht wordt dat in de loop van 2012 de snelweg geheel af zal zijn en in gebruik genomen kan worden waardoor al het verkeer niet meer via de kustweg hoeft te rijden.

Málaga-Granada

Een ander stuk snelweg, tussen Málaga en Granada, is ook nog niet af en de werkzaamheden aldaar zijn stopgezet door het ministerie vanwege de bezuinigingsmaatregelen van de regering. Inmiddels was wel al begonnen met de werkzaamheden aan de vijf stukken weg, bestaande uit hoge bruggen en lange tunnels, maar zal het nog lang duren voordat men over de A-7 van Granada naar Málaga zal kunnen rijden. Voor nu kan men de A-44 van Granada naar Salobreña nemen, vervolgens een stuk over de oude kustweg rijden naar Almuñecar en vanaf daar de A-7 nemen naar Málaga.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend