skip to Main Content
Mallorca bedekt onder laag sneeuw (foto’s)

Mallorca bedekt onder laag sneeuw (foto’s)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Zoals verwacht heeft de koudegolf die bijna heel Spanje in de greep heeft, ook op de Balearen eilanden toegeslagen waarbij er op het eiland Mallorca sneeuw is gevallen. Nu is dat niet voor het eerst en het zal ook niet de laatste keer zijn deze winter maar vreemd is het wel. Het eiland wat gedurende de zomermaanden door miljoenen vakantiegangers bezocht wordt voor de stranden en het lekker zonnige weer, heeft nu wegen moeten sluiten waardoor scholen dicht moesten terwijl men in het Tramuntana gebergte kon sleeën en langlaufen.

Het Sierra de Tramuntana gebergte was dinsdag voor een groot deel bedekt met een laag sneeuw met op sommige plaatsen 10 centimeter sneeuw. De koudegolf heeft van zich laten horen op Mallorca en het is niet alleen koud, het sneeuwde dus ook. Het is nog niet zover gekomen dat er sneeuw op de stranden en in de hoofdstad Palma lag maar wat niet is kan misschien nog komen.

Deze woensdag wordt opnieuw sneeuw verwacht waarbij de temperaturen onder het vriespunt gaan zakken tot -4 graden op sommige plaatsen. Dinsdag was het ‘s-nachts in de Serra d’Alfàbia -5,3 graden en en overdag -3,2 graden, in Son Torroella was het overdag -1,2 graden en bij Lluc, Binissalem en Santa Maria kwam het kwik ook niet boven de 0 graden.

De wegen richting het Sierra de Tramuntana gebergte waren dinsdag gesloten voor al het verkeer vanwege teveel sneeuw. Langzaamaan werden overdag de wegen geopend terwijl men met sneeuwruimers en tractoren de wegen sneeuwvrij maakte. Het gaat hier onder andere om de wegen richting Sóller die inmiddels weer open zijn, de MA-10 van Pollença naar Fornalutx, de MA-2130 tussen Caimari en Lluc, de MA-2100 tussen Bunyula en Alaró, de MA-11A van de Coll de Sóller en de Ma-110 tussen Valldemossa en s’Esglaieta.

Overdag steeg de sneeuwgrens tussen de 300 en 800 meter waardoor er geen sneeuw viel maar op woensdag wordt meer sneeuw verwacht – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken