skip to Main Content
Raadsel rondom dode flamingo’s in het ses Salinas natuurpark op Ibiza

Raadsel rondom dode flamingo’s in het ses Salinas natuurpark op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – De afgelopen zeven dagen hebben wandelaars en natuurwachters in totaal 14 dode flamingo’s gevonden in het Parque de ses Salines op het Balearen eiland Ibiza. In eerste instantie dacht men aan een ziekte bij deze trekvogels maar er zijn ook al enkele dode eenden gevonden. De doodsoorzaak van deze vogels is voorlopig nog een groot raadsel waarbij men vergiftiging niet uitsluit.

Afgelopen zondag werden er 12 dode exemplaren gevonden van flamingo’s die elk jaar weer neerstrijken in het ses Salines natuurpark bij het eiland Ibiza. Buiten deze 12 dode vogels werden er deze dinsdag nog eens twee dode exemplaren gevonden en meent men dat er een ziekte is onder deze vogelsoort.

Deze theorie wordt enigszins ontkracht aangezien men nu ook diverse dode eenden heeft gevonden waarna de doodsoorzaak van al deze vogels nu een raadsel is geworden. Verder onderzoek door het Consorcio de Recuperación de la Fauna de les Illes Balears (Cofib) moet nu gaan uitwijzen wat de doodsoorzaak is van deze vogels. Men is ook begonnen met het onderzoeken van het water om te kijken of dat iets met de dood van deze vogels te maken heeft.

Medewerkers van de milieudienst op het eiland is ook opgevallen dat er dit jaar zeer weinig eenden aanwezig zijn in het natuurpark. Normaal gesproken zijn er altijd zo’n 200 exemplaren die hier leven maar dit jaar zijn er slechts een paar in het ses Salines natuurpark.

Foto: Diario de Ibiza

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken