skip to Main Content
Zakenmensen geven toe dat ze steekpenningen hebben betaald aan de PP in Valencia

Zakenmensen geven toe dat ze steekpenningen hebben betaald aan de PP in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Tijdens de rechtszaak die op dit plaatsvindt in Valencia en waarin onderzocht wordt of de Partido Popular zwart geld en steekpenningen ontving om zo verkiezingscampagnes te financieren, hebben negen zakenmensen toegegeven dat ze de PP meer dan 2 miljoen euro onder de tafel hebben betaald. Deze bekentenis komt bovenop de woorden van drie hoofdpersonen die, in ruil voor een deal met justitie, een boekje opendoen over de schaduwboekhouding van de Partido Popular in Valencia en waarschijnlijk ook in Madrid.

In Valencia zijn deze week diverse kopstukken van de beruchte “Gürtel” zaak bijeen gekomen om samen met het ex-PPCV lid Ricardo Costa voor de rechters te getuigen in de zaak van zwart geld en illegale partijfinanciering in de Comunidad Valenciana. De kopstukken in dit proces zijn Francisco Correa, Pablo Crespo en Álvaro Pérez die bekend staan als de belangrijkste schakel in de beruchte “Gürtel” fraude- en corruptiezaak. Een van deze mannen is Francisco Correa die nu een boekje open heeft gedaan over de illegale werkwijze van de PP partij. De andere twee kopstukken willen nu ook een deal sluiten met justitie en verwacht wordt dat ook zij belangrijke informatie zullen gaan opbiechten aan de rechter.

Naast Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez van het bedrijf Orange Market en Ricardo Costa van de PP partij moet ook binnenkort de ex-regiopremier Francisco Camps voor de rechter verschijnen. Er wordt gespeculeerd dat ook Ricardo Costa een deal wil sluiten met justitie maar hijzelf zegt echter dat dit niet het geval is want hij heeft toch niets te verbergen.

Daarnaast zitten er ook zakenmensen op de verdachtenbanken, personen die tussen 2007 en 2008 meer dan 2 miljoen euro aan steekpenningen hebben betaald wat weer als zwart geld gebruikt werd om partijcongressen en verkiezingscampagnes te financieren bij de PP. Daarnaast wordt ook gespeculeerd dat het zwarte geld via Valencia richting het partijkantoor van de PP in Madrid ging waar de ex-boekhouder Luis Barcenas ook al bekend om staat. Zelfs de naam M.Rajoy is in de papieren verschenen, dat is dus Mariano Rajoy, de huidige minister-president van Spanje die blijft volhouden van niets te weten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Zo´n regering zou afgezet moeten worden, omdat zelf opstappen gewoonweg niet gebeurd ook al schieten ze voor je neus iemand dood.

    Wat heeft het volk een enorme blunder begaan door op de PP te stemmen, probeer er nu maar eens vanaf te komen 🙁

  2. Hahaa, en ik die dacht dat PP stond voor Propere Politiek. Mis poes, niks daarvan. Serieus nu, is er nu echt iemand op onze aardkloot die denkt dat een politieker niet bezwijkt voor centen onder gelijk welke vorm? Wordt wakker. Bedrijven willen hun (financiëlle) doelstellingen bereiken en concessies binnen rijven tvv hun aandeelhouders. Er zijn in België zelfs toestanden bekend van concessies met aanbieding van sociale realisaties. Ook in openbare offertes worden de weegfactoren beïnvloed. Het is allemaal intriest maar allemaal onderdeel van een harde realiteit. Ik zeg niet dat de politiekers onschuldig zijn: ze moeten de moraal hebben om te weigeren. Maar dan allen samen of ge weet al wie de volgende coalitie wordt

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken