skip to Main Content
Taxichauffeurs Barcelona gaan ook staken
Staking in juli 2018 / Archieffoto

Taxichauffeurs Barcelona gaan ook staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Nadat de taxichauffeurs in Madrid deze week hadden besloten vanaf maandag 21 januari zonder einddatum te gaan staken hebben op vrijdag na een mislukte onderhandeling met de Catalaanse overheid de taxichauffeurs in Barcelona besloten ook het werk neer te gaan leggen. In beide gevallen gaat het om een conflict wat betreft de regels rondom de VTC-licenties waar chauffeurs die voor Uber en Cabify rijden gebruik van maken.

De taxichauffeurs in Barcelona willen niet zoals de collega’s in Madrid wachten tot komende maandag om te beginnen met de staking en zijn deze vrijdag al begonnen met hun protestactie. De reden daarvoor is dat de Generalitat de Catalunya aan de onderhandelingstafel een plan opperde van 15 minuten. Dat kwartier is de tijd dat een klant van te voren een VTC-rijder moet boeken. De vertegenwoordiging van de taxichauffeurs liep weg omdat zij tenminste 12 uur van te voren willen.

In Barcelona is het de vakbond of het grootste syndicaat van taxichauffeurs Elite Taxi die besloten heeft om te gaan staken. Vanaf het moment dat zij weg liepen van de onderhandelingstafel zijn er (bijna) geen taxi’s meer te vinden bij o.a. de T1 en T2 terminals bij het vliegveld van Barcelona-El Prat en bij het hoofdtreinstation Sants in de stad.

De beslissing om opnieuw te gaan staken werd in Barcelona op de parkeerplaats van de T2 terminal genomen waarna duizenden taxi’s in een stoet op weg gingen naar het centrum van Barcelona. Daardoor ontstond op de C-31 tussen Castelldefels en Barcelona een lange file. In het centrum hebben de taxichauffeurs met hun voertuigen de Gran Via bezet waardoor er een verkeerschaos ontstond.

Uiteraard is de vakbond of vereniging van VTC-licentiehouders Unauto het ook niet eens met de tijdslimiet van 15 minuten die de Generalitat de Catalunya hen oplegt. Unauto zegt dat deze 15 minuten het einde kan betekenen van de Uber en Cabify dienst in Catalonië waarbij ze opmerken dat in geen enkel ander land waar Uber actief is iets soortgelijks werd besloten. In Catalonië zijn 3.000 chauffeurs werkzaam met een VTC-licentie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by