Ziekenhuisopname na eten cannabis-paella op Lanzarote

Ziekenhuisopname na eten cannabis-paella op Lanzarote
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LANZAROTE – In plaats van een spacecake kan hier gesproken worden van een Spaanse versie maar dan als spacepaella. Vijf personen moesten kort worden opgenomen in het ziekenhuis op het Canarische Eiland Lanzarote nadat ze een paella hadden gegeten waarin marihuana verwerkt zat en zij onwel werden. 

Op het eiland Lanzarote hebben ze een eigen Spaanse versie bedacht van de Nederlandse spacecake en dan met het typische Spaanse gerecht paella. Een groep leerlingen van een autorijschool besloot samen met de rijinstructeur te gaan eten in Arrecife, de hoofdstad van het eiland.

Na de maaltijd werden ze onwel en vielen enkelen van hen op de grond. De personen in kwestie werden overgebracht naar het lokale ziekenhuis en de politie begon een onderzoek. Tijdens dat onderzoek bleek al snel dat het restaurant geen vergunning heeft en dus eigenlijk geen maaltijden mag serveren.

In eerste instantie meende men dat de paella in slechte staat verkeerde maar tijdens het onderzoek kwam de politie erachter dat er marihuana in de paella zat. Als eerste werden de leerlingen zelf als verdachte gezien en ging de politie er vanuit dat een van hen de marihuana als ingrediënt had toegevoegd. Later bleek uit getuigenissen echter dat de paella reeds klaar was en bedekt was met aluminiumfolie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.