Search
menu
Search

Ziekenhuisopname na eten cannabis-paella op Lanzarote

Ziekenhuisopname na eten cannabis-paella op Lanzarote
Beeld: Freepik

Ziekenhuisopname na eten cannabis-paella op Lanzarote

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LANZAROTE – In plaats van een spacecake kan hier gesproken worden van een Spaanse versie maar dan als spacepaella. Vijf personen moesten kort worden opgenomen in het ziekenhuis op het Canarische Eiland Lanzarote nadat ze een paella hadden gegeten waarin marihuana verwerkt zat en zij onwel werden. 

Op het eiland Lanzarote hebben ze een eigen Spaanse versie bedacht van de Nederlandse spacecake en dan met het typische Spaanse gerecht paella. Een groep leerlingen van een autorijschool besloot samen met de rijinstructeur te gaan eten in Arrecife, de hoofdstad van het eiland.

Na de maaltijd werden ze onwel en vielen enkelen van hen op de grond. De personen in kwestie werden overgebracht naar het lokale ziekenhuis en de politie begon een onderzoek. Tijdens dat onderzoek bleek al snel dat het restaurant geen vergunning heeft en dus eigenlijk geen maaltijden mag serveren.

In eerste instantie meende men dat de paella in slechte staat verkeerde maar tijdens het onderzoek kwam de politie erachter dat er marihuana in de paella zat. Als eerste werden de leerlingen zelf als verdachte gezien en ging de politie er vanuit dat een van hen de marihuana als ingrediënt had toegevoegd. Later bleek uit getuigenissen echter dat de paella reeds klaar was en bedekt was met aluminiumfolie.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?