Barcelona gaat geld vragen voor het opladen van elektrische auto’s

Barcelona gaat geld vragen voor het opladen van elektrische auto’s
Beeld: Endolla Barcelona

Barcelona gaat geld vragen voor het opladen van elektrische auto’s

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Vanaf maandag 18 januari zal het gratis opladen van een elektrische auto in Barcelona niet meer mogelijk zijn. Tot nu toe konden gebruikers van een ‘coche eléctrico’ gratis hun voertuigen opladen bij de Endolla Barcelona oplaadpunten maar vanaf 18 januari moet er betaald worden.

Het gaat in het geval van Endolla Barcelona om publieke oplaadpunten waar men gratis de elektrische auto’s kan opladen. Maar vanaf 18 januari moet er betaald worden. Barcelona rekent tussen de 0,22 en 0,49 euro per kWh, een van de hoogste tarieven van Europese steden.

Volgens deze website voegt Barcelona zich in het rijtje van de hoogste laadtarieven van Spanje. Aan kop staat nu Endolla Barcelona samen met Endesa met 0,49 euro/kWh gevolgd door Repsol met 0,47 euro/kWh, EMT Madrid met 0,40 euro/kWh, Iberdrola met 0,30 euro/kWh en Ionity met 0,20 euro/kWh (gemiddelde prijzen). Op deze kaart van Electromaps zijn alle 152.852 privé en publieke oplaadpunten te vinden.

Het gratis opladen van elektrische auto’s was een grote stimulans voor inwoners van de Catalaanse stad om een ‘coche eléctrico’ aan te schaffen. Maar nu dat voordeel komt te vervallen houden de elektrische autorijders alleen nog het gratis parkeren in de blauwe zones en met korting in de groene zones over. Ook geldt nog steeds een korting op de gemeentelijke wegenbelasting.

Endolla Barcelona heeft in de Catalaanse stad meer dan 512 oplaadpunten staan waar zo’n 5.000 geregistreerde elektrische autorijders gebruik van maken. 

De tarieven die de gebruikers moeten gaan betalen vanaf maandag 18 januari zijn afhankelijk van waar men een auto oplaadt, dat wil zeggen op straat of bij een parkeerplaats. 

Zo zal het opladen van een auto in een ondergrondse/overdekte parkeerplaats 0,22 euro per kWh gaan kosten en op straat 0,49 euro per kWh.

Ook het profiel van de gebruiker speelt een rol, te weten particulier of professional. Het is daarnaast ook noodzakelijk een minimumvergoeding te betalen.

Verder hangen de tarieven af van de gebruiksfrequentie en of dat gebeurt via een abonnement of betaling bij elke oplaadbeurt. Wat betreft de abonnementen komen er vijf: EcoFriend, EcoMoto, EcoPro, EcoMoto Pro en EcoOne. Meer informatie is te vinden op de website van Endolla Barcelona.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.