Burgemeester Madrid ontvangt Novak Djokovic graag bij het Mutua Madrid Open tennistoernooi

Burgemeester Madrid ontvangt Novak Djokovic graag bij het Mutua Madrid Open tennistoernooi
Beeld: @DjokerNole / twitter

Burgemeester Madrid ontvangt Novak Djokovic graag bij het Mutua Madrid Open tennistoernooi

MADRID – Er is natuurlijk de laatste weken veel te doen over de tennisspeler Novak Djokovic die het afgelopen weekend uit Australië is gezet en niet mee kon doen met de Australian Open. Ook in Frankrijk is de niet-gevaccineerde Djokovic niet meer welkom bij Ronald Garros in Parijs maar als het aan de burgemeester van Madrid ligt, kan de Servisch professioneel tennisspeler gewoon naar zijn stad komen.

De burgemeester van Spanje’s hoofdstad Madrid, José Luis Martínez-Almeida (PP), heeft voor enige commotie gezorgd door te melden dat, gevaccineerd of niet, Novak Djokovic gewoon welkom is bij de Mutua Madrid Open die tussen 26 april en 8 mei gehouden wordt in Madrid. 

Nu kan de burgemeester dat natuurlijk roepen want de Servisch professioneel tennisspeler staat niet op de lijst van spelers tijdens het Spaanse toernooi. Daarnaast kan de burgemeester niet beslissen of de niet-gevaccineerde Novak Djokovic wel Spanje in mag komen om mee te doen met het toernooi. Dat is iets wat op nationaal gebied beslist wordt.

En de premier van Spanje , Pedro Sánchez (PSOE), had dan ook meteen een antwoord klaar, dat wil zeggen, dezelfde woorden die Rafael Nadal heeft gezegd: ‘No hay nadie por encima de las normas’ ofwel, niemand staat boven de regels, ook niet de nummer een tennisspeler ter wereld en ook niet als je heel rijk of bekend bent. 

Novak Djokovic zou zich gewoon moeten houden aan de in Spanje geldende gezondheidsvoorschriften, net zoals iedereen die Spanje wil binnenkomen. Daarnaast kan de organisatie van de Mutua Madrid Open ook beslissen of niet-gevaccineerden tennissers mee mogen doen.

Op dit moment zou Novak Djokovic de Mutua Madrid Open kunnen spelen als hij al op de lijst zou staan, mits hij voldoet aan de in Spanje geldende regels, dat wil zeggen het hebben van een Europees digitaal coronacertificaat en gevaccineerd, genezen of getest zijn. Op dit moment en in de situatie van Djokovic zou hij alleen een negatieve PCR-test nog hebben om Spanje binnen te mogen komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.