Search
menu
Search

Burgemeester Madrid ontvangt Novak Djokovic graag bij het Mutua Madrid Open tennistoernooi

Burgemeester Madrid ontvangt Novak Djokovic graag bij het Mutua Madrid Open tennistoernooi
Beeld: @DjokerNole / twitter

Burgemeester Madrid ontvangt Novak Djokovic graag bij het Mutua Madrid Open tennistoernooi

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er is natuurlijk de laatste weken veel te doen over de tennisspeler Novak Djokovic die het afgelopen weekend uit Australië is gezet en niet mee kon doen met de Australian Open. Ook in Frankrijk is de niet-gevaccineerde Djokovic niet meer welkom bij Ronald Garros in Parijs maar als het aan de burgemeester van Madrid ligt, kan de Servisch professioneel tennisspeler gewoon naar zijn stad komen.

De burgemeester van Spanje’s hoofdstad Madrid, José Luis Martínez-Almeida (PP), heeft voor enige commotie gezorgd door te melden dat, gevaccineerd of niet, Novak Djokovic gewoon welkom is bij de Mutua Madrid Open die tussen 26 april en 8 mei gehouden wordt in Madrid. 

Nu kan de burgemeester dat natuurlijk roepen want de Servisch professioneel tennisspeler staat niet op de lijst van spelers tijdens het Spaanse toernooi. Daarnaast kan de burgemeester niet beslissen of de niet-gevaccineerde Novak Djokovic wel Spanje in mag komen om mee te doen met het toernooi. Dat is iets wat op nationaal gebied beslist wordt.

En de premier van Spanje, Pedro Sánchez (PSOE), had dan ook meteen een antwoord klaar, dat wil zeggen, dezelfde woorden die Rafael Nadal heeft gezegd: ‘No hay nadie por encima de las normas’ ofwel, niemand staat boven de regels, ook niet de nummer een tennisspeler ter wereld en ook niet als je heel rijk of bekend bent. 

Novak Djokovic zou zich gewoon moeten houden aan de in Spanje geldende gezondheidsvoorschriften, net zoals iedereen die Spanje wil binnenkomen. Daarnaast kan de organisatie van de Mutua Madrid Open ook beslissen of niet-gevaccineerden tennissers mee mogen doen.

Op dit moment zou Novak Djokovic de Mutua Madrid Open kunnen spelen als hij al op de lijst zou staan, mits hij voldoet aan de in Spanje geldende regels, dat wil zeggen het hebben van een Europees digitaal coronacertificaat en gevaccineerd, genezen of getest zijn. Op dit moment en in de situatie van Djokovic zou hij alleen een negatieve PCR-test nog hebben om Spanje binnen te mogen komen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?