Corona-maatregelen Catalonië zijn verlengd behalve avondklok

Corona-maatregelen Catalonië zijn verlengd behalve avondklok
Beeld: 123rf (aangepast)

Corona-maatregelen Catalonië zijn verlengd behalve avondklok

BARCELONA – De regionale overheid van Catalonië heeft op dinsdag bekendgemaakt dat de nu geldende regionale corona-maatregelen inclusief de coronapas-verplichting in de horeca met 15 dagen worden verlengd. De enige wijziging is dat de avondklok tussen 1 en 6 uur in gemeenten van meer dan 10.000 inwoners komt te vervallen vanaf vrijdag 21 januari. 

De piek van de zesde corona-golf is in Catalonië nog niet bereikt en alleen al de afgelopen week kwamen er in de autonome regio meer dan 200.000 positief op corona getest personen bij. Catalonië is ook de autonome regio die het zwaarst te lijden heeft wat betreft ziekenhuis en intensive care bezetting met 4.091 Covid-patiënten (16,58%) en 577 (44,11%) Covid-patiënten op de intensive care afdeling.

Daarom heeft de regionale overheid besloten nog tenminste 15 dagen door te gaan met de huidige regionale corona-maatregelen met uitzondering van de avondklok die vanaf vrijdag 21 januari komt te vervallen in de gemeenten van meer dan 10.000 inwoners.

Op dit moment geldt dat men niet met meer dan 10 personen samen mag komen, zowel thuis als op de terrassen en in de horeca of op straat. Het nachtleven blijft voorlopig ook nog 15 dagen gesloten na middernacht terwijl iedereen een coronapas moet laten zien om bars en restaurants binnen te mogen komen (voor terrassen geldt dat niet).

De horeca heeft ook een maximum capaciteit van 50% binnen en 100% buiten maar de sluitingstijden zijn niet gereguleerd. Voor winkels, winkelcentra, culturele en sportieve instellingen geldt een capaciteit van 70%. De coronapas geldt ook voor sportscholen, sportzalen, bejaardencentra etc. Het thuiswerken is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.