skip to Main Content

Cibeles Madrid Fashion Week is weer begonnen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Over een maand is het officieel lente in Spanje. Dit wordt altijd voorafgegaan door Cibeles, de mode week in de Spaanse hoofdstad, de belangrijkste modeshow van het land. Meer dan 50 ontwerpers zullen hun laatste creaties laten zien aan het professionele publiek en zo de trend voor de komende herfst en winter te bepalen. Naast de bekende modeontwerpers zullen dit jaar ook weer nieuwe en jonge ontwerpers de kans krijgen hun kleding te laten zien in de Showroom El Ego. Sinds 2006 wordt er speciaal gelet op het gewicht van de modellen om extremen te voorkomen. Alle 72 modellen, 54 vrouwen en 18 mannen, zijn dan ook aan tests onderworpen en door de organisatie goedgekeurd om mee te mogen doen.

Van 18 tot en met 23 februari is Madrid even de hoofdstad van de mode in Spanje en in Europa met de 53e editie van de Cibeles Madrid Fashion Week. In de Feria van de Spaanse hoofdstad zullen 51 modeontwerpers hun nieuwste herfst en winter collectie laten zien aan de pers, de mode kenners en de inkopers van winkelketens. Bekende ontwerpers zijn onder andere Agatha Ruiz de la Prada, Andrés Sardá, Antonio Miró, Jesús del Pozo en Victorio & Lucchino. In totaal zullen er zo’n 45 modeshows, verdeeld over het klassieke Cibeles en het innovatieve Neptuna, gehouden worden tussen 18 en 23 februari.

Naast de 41 professionele ontwerpers krijgen tijdens Cibeles ook 10 jongeren de kans om hun werken te laten zien in de Showroom El Ego. Het publiek kan hier ook meteen de ontwerpen aanschaffen om zo de jonge ontwerpers de kans te geven beloond te worden voor hun ontwerpen en harde werk.

Alle modeshows en veel meer videomateriaal zijn dagelijks live te volgen op de website van RTVE. Daarnaast worden hier ook alle video’s geplaatts die dan later bekeken kunnen worden. Nu staan er nog de video’s van de 2010 editie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend