skip to Main Content

Het Spaanse automerk Santana houdt ermee op

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

JAÉN – (Redactie) Santana heeft de economische crisis niet overleefd. Donderdag heeft de Junta de Andalucía bekend gemaakt dat ze de stekker trekken uit Santana, in Nederland vooral bekent vanwege hun Land Rover Defender look-a-likes en in Spanje ook vanwege de productie van Suzuki Vitara’s en Jimny’s. Met de sluiting van de 60 jaar oude fabriek verliezen zo’n 600 mensen hun baan.

In 1958 sloot het Spaanse Santana een overeenkomst met Land Rover om hun Series model (voorloper Defender) te bouwen in Spanje. En in 1968 begon Santana zelfs met het zelfstandig verbeteren en aanpassen van die modellen. Op die manier ontstond er zeg maar een kloon die verder evolueerde. En dat deed Santana helemaal niet verkeerd want de Spaanse ‘Defender’ was vele malen beter dan de Britse versie.

In 1983 stopte de officiële samenwerking met Land Rover, maar Santana bleef hun ‘eigen’ versie van de Defender wel bouwen. Ook werden in de jaren ’80 de banden met Suzuki aangehaald. En dat bedrijf nam zelfs een aandeel in het bedrijf en werden er voornamelijk Jimny’s en Vitara’s gebouwd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend