skip to Main Content

Mobile World Congress Barcelona Groot succes

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) De zesde editie van de Mobile World Congress in Barcelona is donderdag afgesloten met recordcijfers en velen primeurs op mobiel en tablet-computer gebied. Volgens de organisatie zijn er tenminste 60.000 bezoekers naar de mobiele beurs gekomen, dat is 5.000 meer dan de editie van 2010. Daarnaast zijn er zo’n 30.000 hoge bazen van mobiele telefoon gerelateerde bedrijven uit 200 landen naar de MWC gekomen.

Het succes van de Barcelona editie is goed nieuws voor de stad Barcelona aangezien de organisatie wellicht van plan is ergens anders naar toe te gaan. Die keuze moet nog gemaakt worden maar het lijkt erop dat de organisatie erg blij is met de stad Barcelona. Andere steden die kans hebben op de organisatie tussen 2013 en 2017 zijn Parijs, München en Milaan. Amsterdam en Keulen zijn als keuzestad reeds afgevallen in de race. Voor dit moment staat de organisatie voor de 2012 editie van het MWC al gepland tussen 27 februari en 1 maart in Barcelona.

Facebook telefoons en tablets

Buiten het hoge aantal bezoekers en deelnemers, zijn er dit jaar op de beurs ook veel nieuwe telefoons gepresenteerd. Zo kam LG met een 3D telefoon en presenteerde HTC de eerste twee Facebook telefoons, de ChaCha en Salsa. Buiten telefoons was de 2011 editie van de MWC vooral het jaar van Google’s besturingssysteem Android, de grote concurrent voor de Apple IPhone. Buiten telefoons met dit systeem werden dit jaar ook veel tablet-computers gepresenteerd, met name door Motorola, LG, Toshiba, Samsung en HTC. Er werd dit jaar dan ook gesproken van het Mobile Android Congress.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend