skip to Main Content

Oude Magic Palace van goochelaar Hans Kazan staat in Brand

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TORREMOLINOS – (Redactie) Rond 12.55 uur kreeg de alarmcentrale 112 een telefoontje dat er brand was uitgebroken bij het Palacio de la Magia, oftewel de Magic Palace van Hans Kazan. Het theater zelf is al sinds 2007, toen men de deuren sloot vanwege te weinig belangstelling, niet meer in gebruik en was min of meer een krakerspand geworden. Wat de oorzaak is van de brand moet nog onderzocht worden. Voorlopig zijn er geen gewonden gevallen en hebben de vlammen alleen het interieur van het complex vernietigd. Toch denkt de brandweer dat het pand als volledig verloren moet worden beschouwd. Het er naast gelegen Aqualand is niet in gevaar geweest.

Het ANP meldt dat volgens Wendy Kazan haar echtgenoot ”wel even stil’’ was toen hij het nieuws hoorde. ”Maar misschien is het beter dat het bewijs van het hele fiasco straks verdwenen is’’, stelt zij. ”Het pand was volledig verpauperd. Er was graffiti op de muren gespoten, ruiten waren ingegooid. Niets herinnerde meer aan de grandeur van de eerste paar maanden’’, aldus het ANP.

Magic Palace zou de referentie voor alle goochelaars aan de Costa del Sol moeten worden maar enkele maanden na de opening in juli van 2006 werd het complex in maart 2007 alweer gesloten vanwege de te hoge kosten en afwezigheid van het publiek. Helaas moesten Hans Kazan en zijn zoons Oscar en Renzo na enkele voorstellingen weer stoppen omdat de tweede geldschieter, Bram Bakker, zich terugtrok als grootste investeerder. Sindsdien staat het gebouw er leeg en verlaten bij in afwachting wat de gemeente met het gebouw gaat doen. Het theater heeft ruim acht miljoen euro gekost.

De voorstelling van Magic Unlimited, een trio van Hans’ twee zoons en schoondochter, die in het theater stond, speelt sindsdien in het theater Sala Fortuna aan de Costa del Sol. Volgens Wendy Kazan trekt het gezelschap daar volle zalen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend