skip to Main Content
Spaanse staatsschuld naar nieuw record gestegen in 2012

Spaanse staatsschuld naar nieuw record gestegen in 2012

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het afgelopen jaar is de staatsschuld van Spanje met maar liefst 146 miljard euro toegenomen. Dat is volgens de Spaanse media de grootste stijging ooit in 12 maanden tijd.

De totale staatsschuld van Spanje bedraagt op dit moment meer dan 882 miljard euro. De harde bezuinigingen van de conservatieve politieke partij PP en hun leider Mariano Rajoy hebben vooralsnog geen invloed gehad. In het bijzonder de overheidsinkomsten zijn gedaald vanwege minder belastinginkomsten als gevolg van een zwakke economie en hoge werkloosheid.

Daarnaast loopt de Spaanse overheid veel inkomsten mis van de ingestorte vastgoedmarkt, eens een van de grootste economische motoren van het land. Mede vanwege al deze problemen is het voor de Spaanse regering steeds moeilijker geworden om geld te lenen, geld wat hard nodig is in deze moeilijke tijden.

Meer weten over de begrotingstekorten, de crisis en andere economische informatie over Spanje? Dat kan via het uitgebreide artikel op Europa Nu, klik hier voor de link naar deze website – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken