skip to Main Content
Twee Spanjaarden tussen honderd kandidaten voor eerste one-way Mars missie

Twee Spanjaarden tussen honderd kandidaten voor eerste one-way Mars missie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

mars-one1MADRID – Mars One heeft recent de lijst gepubliceerd met daarop de gekozen 100 kandidaten voor de derde selectieronde. Op die lijst staan twee namen van Spanjaarden die het tot nu toe hebben gered, Pablo en Rubén. Deze twee Spaanse mannen zouden eventueel deel kunnen uitmaken van de eerste bemande Mars missie ooit, iets wat best eng is want het is een reis zonder terugreis.

Van de oorspronkelijke 202.586 kandidaten wereldwijd was het aantal al teruggedraaid naar 660 in de tweede ronde en nu naar 100 aspirant kandidaten in de derde ronde. Deze kandidaten zijn gelijk verdeeld in 50 mannen en 50 vrouwen die uit alle continenten, te weten 39 uit Amerika, 31 uit Europa, 16 uit Azië, 7 uit Afrika en nog eens 7 uit Oceanië.

Mochten Pablo en Rubén de derde ronde weten te doorstaan dan kunnen zij deel uit maken van de mars missie die, zoals het nu gepland staat, in het jaar 2018, van start zal gaan. Er zijn grote risico’s aan verbonden waarop de kandidaten getest worden en daarnaast is het een missie naar de planeet Mars maar zonder terugreis.

Mars One is een privé project wat tevens gevolgd zal worden op de televisie. Een van de grondleggers voor de Mars missie was de Nederlander Bas Landorsp die een kolonie van mensen op de planeet Mars wilde opzetten.

Pablo (37) en Rubén (39) zijn uiteindelijk uit 27 Spaanse kandidaten gekozen en zullen nu de strijd aangaan met de overige kandidaten die er nog zijn in de derde ronde. Bij de eerste ronde waren er ook nog 20 Nederlanders en 14 Belgen die meededen in de strijd voor een plek op de missie. In de tweede ronde was dat aantal al teruggebracht naar 3 Nederlandse en 6 Belgische kandidaten en in de derde ronde is er geen Nederlander meer te vinden maar nog wel een Belgische kandidaat, de 42 jarige Brad – (Remco Stoffer)

Wil je meer weten over de Mars One missie, klik dan hier voor de website.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken