skip to Main Content
Heeft een Nederlandse makelaarster in Almería echt de boel opgelicht of niet?

Heeft een Nederlandse makelaarster in Almería echt de boel opgelicht of niet?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

annika1a

Foto: The Olive Press

ALMERÍA – Op diverse Engelstalige websites hebben we berichten gelezen over een Nederlandse makelaarster die er schijnbaar met duizenden euro’s geïnvesteerd geld van hoofdzakelijk Nederlandse, Belgische en Britse betrokkenen vandoor is gegaan. De makelaarster in kwestie is de Nederlandse Annika Elena van der Pluijm die samen met haar Duitse echtgenoot, twee kinderen, haar ouders en een dozijn Presa Canario honden en meer dan 750.000 euro de benen zouden hebben genomen.

Ook al melden de Engelstalige websites The Olive Press en Spainbuddy dat veel investeerders naar de verdwenen Nederlandse makelaarster op zoek zijn, in de Spaanse kranten en via de Nederlandse media hebben we geen berichten kunnen vinden over een mogelijke oplichting (misschien komen die nog).

UPDATE: Volgens de vele reacties op o.a. onze Facebook pagina en via ons contactformulier, lijkt het erop dat het verhaal rondom Annika Elena van der Pluijm waar schijnt te zijn. Wat ze nu in Spanje voor elkaar heeft gekregen, heeft ze ook al eens gedaan in Hongarije en Frankrijk.

Annika Elena van der Pluijm (ook wel bekend als Ana van der Pluijm of Ana Sanchez) is de eigenaresse van makelaarskantoor Inmobiliaria Partaloa gelegen in de plaats Almanzora in de provincie Almería. Volgens de berichten zouden er officieel minstens zes aangiften bij de politie zijn ingediend door slachtoffers die hun geld waarschijnlijk kwijt zijn maar er worden steeds meer slachtoffers bekend. Er werd door diverse slachtoffers zelfs een Facebook pagina opgezet waar slachtoffers zich kunnen melden.

Schijnbaar is Annika van der Pluijm er met het geld vandoor gegaan van tientallen investeerders die hun spaarcenten hadden toevertrouwd aan de Nederlandse makelaarster. Dat alles heeft te maken met investeringen in huur- en koophuizen in Partaloa, Almanzora, Cantoria en Albox in de provincie Almería. Zo werden er volgens de berichten woningen meerdere keren verhuurd of verkocht en incasseerde de makelaarster de aanbetalingen.

De redactie van SpanjeVandaag heeft het een en ander niet kunnen bevestigen dus diegene die meer informatie heeft mag altijd van zich laten horen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken