skip to Main Content
Politie arresteert in Jaén YouTuber die liet zien hoe je wapens moet maken
Foto: 20 Minutos

Politie arresteert in Jaén YouTuber die liet zien hoe je wapens moet maken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: 20 Minutos

Foto: 20 Minutos

JAÉN – De politie van Jaén heeft in het dorp Marmolejo een 48-jarige inwoner gearresteerd omdat hij op het videokanaal YouTube meer dan 300 video’s had geplaatst waarop hij laat zien hoe je zelf wapens kunt maken. De video’s werden door hemzelf in de garage van zijn huis opgenomen en zelfs vertaald naar het Arabisch.

Het is vreemd genoeg niet de eerste keer dat de man wordt aangehouden aangezien de Guardia Civil hem in 2013 ook al arresteerde voor het verspreiden van de tutoriales om wapens te maken. Het vreemde is dat de man daarna rustig is kunnen doorgaan met het opnemen en publiceren van de video’s totdat nu de Policia Nacional met twintig man sterk op zijn deur klopte om hem dus voor de tweede keer te arresteren.

Naast het laten zien hoe men kruisbogen, geweren, pistolen en munitie moet maken met de meest gewone huis-tuin-en-keuken onderdelen, liet hij ook zien hoe men deze moet gebruiken en werden de video’s in het Arabisch vertaald waardoor mogelijke terroristen de video’s beter zouden kunnen begrijpen, althans dat is de versie van de politie. Iets soortgelijks gebeurde ook bij zijn aanhouding in 2013 toen er tevens een man uit Marokko werd aangehouden voor de vertalingen.

Het YouTube videokanaal van de man uit Jaén heeft meer dan 600.000 abonnees en zijn meer dan 300 video’s zijn inmiddels tientallen miljoenen keren bekeken over de hele wereld. Op het videokanaal had hij daarnaast ook al aangekondigd wellicht een online winkel te openen waar zijn “fans” shirts en andere producten zouden kunnen kopen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken